6 alimente de consumat cel putin o data pe zi

Sa faci sport, sa bei suficienta apa si sa urmezi o dieta sanatoasa sunt lucruri mici pe care le poti face pentru a trai o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Pentru inceput, incearca sa mananci cel putin unul dintre aceste alimente in fiecare zi!

1.Ardei rosii

Ardeii rosii sunt antioxidanti puternici. Contin mai mult de 60% vitamina C decat ardeii verzi. Consumul unei diete bogate in vitamina C incurajeaza organismul sa produca colagen, care incetineste formarea ridurilor si va intareste parul si unghiile.

2.Varza de Bruxelles

Varza de Bruxelles poate bloca enzimele care au o capacitate reala de a promova cresterea tumorii. Este grozava  pentru pierderea in greutate. Intr-adevar, 100 de grame de varza de Bruxelles contine mai mult de 3 grame de proteine si 3 grame de fibre alimentare pentru doar 45 de calorii.

Publicitate

In plus, contine si acid folic, vitamina B6, K si C, fibre alimentare, potasiu, mangan si acizi grasi omega-3.

Citeste si articolul :   15 alimente pe care le poti manca fara sa te ingrasi

3.Afine

Afinele sunt fructele cele mai bogate in antioxidanti. O ceasca de afine pe zi ajuta la mentinerea sanatatii si la prevenirea cancerului, diabetului si pierderii memoriei legate de varsta.

Publicitate

Poti adauga afine la smoothie-ul sau salata ta preferata!

4.Rosii

Sucul de rosii  ar trebui sa faca parte din dieta noastra. Rosia este bogata in licopen care previne dezvoltarea cancerelor de vezica urinara, plamani, piele si stomac.

Rosiile au puterea de a lupta impotriva radicalilor liberi din corpul nostru, mentinand sistemul nostru imunitar puternic si sanatos.

5.Morcovi

Usor de gatit, morcovii sunt o leguma grozava de pastrat in dieta ta zilnica. Contin beta-caroten, care ajuta la reducerea afectiunilor inflamatorii precum astmul si artrita.

In plus, morcovii sunt bogati in vitamina K si C. Ei protejeaza sistemul imunitar si te ajuta sa fii sanatos pe tot parcursul anului!

6.Nuci

Usor de gustat, nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3, polifenoli antiinflamatori si proteine. Cel mai bine este sa le consumati dupa activitatea fizica.

Citeste si articolul :   Varza este foarte buna pentru sanatatea ta: 8 motive sa o consumi regulat

Nucile pot fi introduse cu usurinta in feluri de mancare. Puteti, de exemplu, sa le taiati in bucati mici si sa le adaugati in salata!

Nu uitati sa cumparati nuci locale sau organice pentru a profita din plin de beneficiile  lor si a evita pesticidele si OMG-urile.

Publicitate

Autor