6 fructe si legume pe care nu ar trebui sa le curatati!

Consumul de fructe si legume este sfatul nutritional pentru sanatate! Cu toate acestea, chiar si consumate regulat, spalarea si curatarea lor elimina o buna parte din nutrientii. Vesti bune: exista fructe si legume care pot fi consumate cu coaja  in timp ce sunt digerabile. Ca bonus, vei economisi timp in pregatirea meselor si in aroma la degustarea alimentelor. Desigur, alege alimente organice, coaja  lor nu contine chimicale.

1. Cartofi

Daca se obisnuieste sa ii consumi fara coaja, cartofii pot fi mancati foarte bine si cu ea! Spalati-ii bine in apa calduta . Cand sunt decojiti , isi pierd pana la 20% din vitamina D si minerale, precum si o parte din fibre.

2. Vinetele

Coaja  acestei legume contine un fitonutrient numit nasunin, un antioxidant puternic care ajuta la regenerarea celulelor.

Publicitate

3. Castravete

De obicei se consuma fara coaja , cu toate acestea, este plin de antioxidanti care intaresc sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi si fibre care previn constipatia.

4. Cartofi dulci

Coaja cartofului dulce, destul de subtire, este destul de digerabila si este plina de potasiu, beta-caroten si vitamina C.

5. Morcovul

Atata timp cat legumele sunt spalate corect, nu exista motive sa le curatati de coaja, deoarece o buna parte din nutrienti se afla in coaja e. Acesta este cazul morcovilor a caror coaja  contine vitamina C.

6. Merele

Multi oameni indeparteaza coaja  marului, deoarece poate fi dificil de digerat. Pe de o parte, aceasta inseamna ca este bogata in fibre, care potoleste foamea si imbunatateste tranzitul. Coaja  marului contine, de asemenea, quercitrina, vitamina C si substante nutritive anticancerigene.

Publicitate

Autor