Ce fructe este bine sa mananci atunci cand ai diabet?

Desi toate fructele contin carbohidrati, este totusi permis sa le consumi atunci cand esti diabetic. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt de consumat in cantitati mici, in timp ce altele sunt recomandate cu tarie diabeticilor . Dar de ce ? Pentru ca sunt recunoscute pentru efectele lor pozitive asupra organismului, inclusiv pentru reglarea nivelului de zahar din sange. Sa descoperim impreuna lista de fructe pentru diabetici!

Cele mai bune fructe cu zahar natural bun!

Familia fructelor  rosii

Afinele, capsunile, zmeura,  coacazele etc., toate sunt recomandate pentru consum de catre o persoana cu diabet, intrucat au un indice glicemic scazut. In plus, sunt alimente bogate in antioxidanti, fibre si potasiu. Asadar, nu ezita sa adaugi o mana de mure sau altele in iaurturile si deserturile tale la micul dejun sau la ora gustarii. Cu toate acestea, aveti grija sa nu adaugati zahar la ele!

Lamaia

Recunoscuta drept numarul 1 pentru puterea sa foarte mare  de detoxifiere, lamaia este un fruct de avut mereu la indemana! Bogata in vitamina C si antioxidanti, lamaia va va permite sa reduceti indicele glicemic al meselor, luptand in acelasi timp impotriva oboselii si hipertensiunii. Ca sa nu mai vorbim, ca lamaia faciliteaza digestia!

Para

Sursa de fibre si antioxidanti, para ajuta la intarzierea absorbtiei carbohidratilor de catre intestine, ceea ce, prin urmare, ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. In plus, para previne anumite tipuri de cancer, dar si afectiunile cardiovasculare.

Citeste si articolul :   8 ceaiuri care iti stimuleaza sistemul imunitar si te protejeaza impotriva infectiilor

Avocado

Consumul regulat de avocado inseamna restrictionarea eliberarii insulinei! Chiar daca avocado este bogat in calorii, aduce grasimi bune in organism, limitand in acelasi timp colesterolul rau! In plus, avocado ofera un efect de suprimare a poftei de mancare, care va permite sa rezistati mai bine la gustari.

Mango

Mango contine o cantitate buna de potasiu, vitamina C si fibre, ajutand astfel la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac si a nivelului de zahar din sange. Asa ca in caz de foame, nu ezitam sa mancam mango!

Pentru a va gestiona mai bine diabetul, este indicat sa consultati un specialist in nutritie, care va va ghida in alegerea alimentelor potrivite. Astfel, vei limita riscul de hiperglicemie, bucurandu-te in acelasi timp de beneficiile lor naturale. Si care va contribui la echilibrul bun al corpului tau.

Autor