Cum sa iti prepari singur acasa uleiul de avocado

Uleiul de avocado este cea mai recenta descoperire atunci cand vine vorba de o  alimentatia sanatoasa. Uite cum poti sa iti prepare singur acasa acest ulei fara sa il cumperi gata facut de la magazin.

Pentru a realiza uleiul de acovado ai nevoie de :

2 kg de avocado copt (cel maro)

100 ml apa

Publicitate

Se taie cu ajutorul unui cutit pe jumatate iar apoi se invart cele 2 jumatati si astfel ai deschis fructul. Cu ajutorul unei linguri se scoate din ambele jumatati fructul, iar smaburele se arunca. Fructul scos se taie in cubulete mici si se pune intr-un blender alaturi de 100 ml apa. Se paseaza pana devine un piure.

Amestecul obtinut se pune  intr-o oala si se incalzaeste la foc mic pana devine intunecat la culoare. Se scoate piureul de avocado si se pune intr-o oala curata in care ai pus o carpa de in suficient de mare incat sa acopere atat fundul oalei cat si peretii acesteia si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit cu stoarce cu grija piureul in oala. Astfel ai obtinut uleiul de avocado.

Citeste si articolul :   VIDEO Cum faci cea mai buna friptura de miel dupa reteta lui Chef Florin Dumitrescu.

Acest ulei facut in casa poti sa il utilizezi pentru cel mult 2 saptamani.

5 retete cu ulei de avocado pentru o alimentatie sanatoasa

Dressing- avocado: imbunatateste tensiunea arteriala

Publicitate

La 2 linguri de ulei de avocado adaugi 2 lingurite de otet balsamic, 1 varf de piper negru proaspat macinat, ½ lingurita de oregano si busuioc proaspat tocat marunt. Se amesteca si se lasa sa se absoarba 30 de minute. Il poti consuma de 2 ori pe zi ca si dressing la salata sau peste legume.

Laptele auriu de avocado netezeste vasele de sange

Adauga la 400 ml lapte de cocos, 15 ml lapte, 60 ml ulei de avocado, 1 lingurita miere, 2 lingurite curcuma (turmeric), 2 cm tubercul de ghimbir ras fin, 1 varf de praf de sare. Se fierbe la foc mic timp de 5 minute apoi se pune in blender pentru inca cateva minute pana devine un piure (shake).  La sfarsit poti sa adaugi 1 varf de scortisoara.

Untul de avocado scade grasimile din sange

Citeste si articolul :   Placinta cu mere facuta in casa dupa reteta bunicii

Se amesteca 200 g unt la temperatura camerei cu 2 linguri de ulei de avocado. Se poate consuma dimineata pe paine.

Crema de avocado creste lipidele sanguine

Zdrobeste pulpa unui avocado, 1 catel de usturoi tocat marunt, 2 lingurite de suc de lamaie, 5-6 frunze de busuioc intr-un blender. Piureul rezultat se imaprte in 8 cani peste care se adauga 1 lingura de ulei de avocado si se consuma in fiecare zi cate o cana.

Smoothie de avocado intareste inima

Se pun 2 lingurite de ulei de avocado, ½ cana de iaurt cu continut scazut de grasimi, 1 banana, 2 cani de frunze de spanac proaspat cu 250 ml de apa rece intr-un blender. Daca iti doresti sa fie mai fluid poti completa cu apa pentru a obtine consistenta dorita. Se consuma 1 pahar dimineta si 1 pahar seara.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.