Prajitura cu fructe – o reteta pentru toate gusturile

Acesta reteta de prajitura ii va face pe toti fericiti la o petrecere sau savurand o ceasca de cafea intr-o zi de duminica langa cei dragi! Daca nu stiti care prajitura cu  fructe ar trebui sa fie, atunci prajitura patchwork este ideala – exista o bucata pentru toata lumea si toate gusturile!

Ingrediente pentru 30 de bucati:

6 oua (marimea M)

400 g zahar

2 linguri zahar pudra

Un varf de sare

250 ml ulei neutru (de ex. Ulei de floarea soarelui)

COaja si sucul de la 1 lamaie organica

350 g faina

0,5 g praf de copt

250 g mascarpone

250 g branza de vaci cu continut scazut de grasimi

500 g smantana pentru frisca (peste 32% grasime)

1 cutie cu piersici compot

200 g struguri verzi, fara seminte

200 g afine

200 g zmeura

2 banane

1 pachet de glazura transparenta pentru tort:

Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul. Se amesteca uleiul, coaja de lamaie si sucul de la lamaie, cu exceptia a 1 lingura de suc. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu o spatula de jos in sus. Asezati aluatul intr-o tava tapetata cu foaie de copt (aprox. 24 x 40 cm). Coaceti intr-un cuptor preincalzit (aragaz electric: 180°C, ventilator: 160°C, gaz: nivel 2) timp de 15-20 minute. Lasa sa se raceasca.

Se amesteca mascarpone si branza de vaci pana se omogenizeaza. Se adauga zahar ul pudra peste cream si se amesteca. Bateti smantana pana cand este tare si apoi se amesteca cu crema de branza si mascarpone. Se pune la rece.

Citeste si articolul :   6 reguli de aur pentru cartofi crocanti la cuptor

Scurgeti caisele, apoi taiati caisele in bucati mai mici. Spalati si taiati strugurii in jumatati. Sorteaza si spala fructele de padure. Curatati si feliati bananele si stropiti cu restul de 1 lingura de suc de lamaie. Dupa ce blatul s-a racit, intoarceti-l cu spatele si trasati cu cutitul aproximativ 15 patrate (aproximativ 8 x 8 cm). Intoarceti blatul si intindeti crema. Acum asezati pe fiecare patrat tipul de fructe dorit.

Sucul de la piersici din compot puneti-l intr-o oala mica, adaugati cca 250 ml apa pana ajunge la fierbere dupa care luati oala de pe foc si adaugati pachetul de glazura transparenta. Lasati putin deoparte si apoi cu ajutorul unei linguri puneti peste prajitura cu fructe glazura transparenta.

Sfat: desigur, puteti decora prajitura patchwork cu alte fructe dupa cum doriti. Lasati creativitatea sa va preia mintea si corpul!

Autor