Beatrice Mahler a rabufnit si a spus adevarul despre pacientii COVID-19 din Romania

Dr. Beatrice Mahler, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a spus ca ”trebuiesc gasite solutii astfel ca spitalele sa primeasca mai multi bani pentru hrana pacientilor”, mentionand ca in prezent, ”un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun”.

Bolnavii de COVID-19 primesc mancare in valoare de 10 lei pe zi, adica in jur de 3 lei pentru fiecare masa.

Ce spune medicul Beatrice Mahler

„Am vazut in spatiul public diverse discutii despre cati bani sunt alocati pentru alocatia de hrana a fiecarui bolnav. Consider ca si la noi la Institutul ‘Marius Nasta’, costurile celor trei mese zilnice sunt, din pacate, extrem de reduse conform alocarii bugetare (HG 851/2018), adica a banilor pe care noi ca spital ii primim pentru a asigura mancarea pacientilor. Un pacient bolnav de COVID are alocat astazi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are si diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoza”,  a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Alocatia pentru hrana zilnica este „mult sub nevoia reala” a pacientilor.

„La Institutul ‘Marius Nasta’ avem bucataria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o, si macar astfel din acest punct de vedere putem sa ne gospodarim cat mai eficient conform banilor alocati. Desi la ‘Marius Nasta’ suntem la limita superioara de calcul a hranei alocate zilnic, da, din pacate alocatia pentru hrana zilnica, din perspectiva mea este insuficienta, mult sub nevoia reala a unui pacient bolnav de COVID si nu numai!”, a mai spus Beatrice Mahler.

„Trebuiesc gasite solutii astfel ca spitalele sa primeasca mai multi bani pentru hrana pacientilor. Iar noi in spitale tot timpul sa avem in vedere ca atat calitatea, cat si cantitatea sa fie in acord cu nevoia pacientului”, a punctat dr. Beatrice Mahler.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.