Medicul erou care ingrijea zeci de bolnavi COVID la un azil, dus la spital in stare grava.

Un focar de COVID a izbucnit in urma cu aproape trei saptamani la Casa Teodora, un camin de batrani din Cluj. In acest timp, lucrurile s-au agravat foarte mult, iar situatia a scapat de sub control.

In acest context, zeci de pacienti cu COVID-19 dintr-un camin de batrani se afla intr-o situatie disperata.  Singurul medic care ii ingrijea s-a infectat si a ajuns in stare grava, potrivit Monitorul de Cluj.

87 de persoane, rezidenti si personal, sunt infectati cu coronavirus. Lorant Szentagotai, medicul care ii ingrijea s-a infectat si el in urma cu 10 zile. In varsta de 71 de ani, medicul a ramas langa pacienti pana cand starea sa s-a agravat.

Doctorul lucra mai mult de 20 de ore pe zi, pana cand boala i s-a agravat si a fost dus de urgenta la spital. In acest moment, cei aproape 100 de pacienti au ramas fara medic, doar cu doua asistente, infectate si ele, iar situatia este foarte grea.

Situatia a fost expusa pe Facebook de deputatul Emanuel Ungureanu, care a facut un apel ca orice medic care a trecut deja prin boala, are anticorpi COVID si e dispus sa ajute, sa mearga macar pentru cateva zile la caminul de batrani.

„Sunt intr-o stare foarte grava, lucrez cu masca de oxigen. Incerc sa rezolv medicamentele batranilor. Incerc sa ajut, dar cred ca am ajuns in ultima faza, de 10 zile trag asa. Cred ca nu am dormit trei ore in total. Acum imi pun cu masca de oxigen ca sa termin astazi medicamentele. E tragedia asta, am crezut ca pot rezolva, dar cu aproximativ 100 de bolnavi de 3 saptamani incerc in continuu.

Citeste si articolul :   Program amplu de cooperare intre Romania si SUA, pentru urmatorii 10 ani, semnat la Washington

Sunt doar eu cu 2 asistente, infectate si ele. Pun cate 30 de perfuzii pe zi. Nu mai stiu ce e ziua, ce e noaptea. De 2 saptamani nu am mai stat deloc. Incerc sa termin medicamentele de astazi, am zis ca incerc sa nu abandonez bolnavii ca mi-e mila de ei. Am 70 saturatia de oxigen”, spunea medicul erou pentru Monitorul de Cluj, cu cateva ore inainte ca starea lui sa se agraveze si sa fie transportat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj.

Autor