Record pe calea ferata: Ruta Brasov-Bucuresti-Constanta, parcursa duminica in 4 ore si 10 minute

Ministerul Transporturilor a anuntat ca un tren al CFR Calatori a parcurs duminica distanta Brasov-Bucuresti-Constanta in 4 ore si 10 minute, ceea ce reprezinta un record absolut in ceea ce priveste durata calatoriei pe aceasta ruta.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, incepand de duminica, odata cu intrarea in vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Calatori a introdus mai multe trenuri de pasageri care ofera servicii superioare de tip InterCity, cu o durata redusa de parcurs, confort sporit si cu un cost al calatoriei similar trenurilor InterRegio.

De altfel, ministerul anunta un record pe distanta Brasov-Bucuresti-Constanta, un traseu de 391 de kilometri.

„Astfel, trenul <Tomis Expres> a parcurs azi (duminica-n.r.) distanta de 391 km intre Brasov – Bucuresti – Constanta in 4h si 10’, un record absolut in ceea ce priveste durata calatorie pe aceasta ruta. Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distantei Brasov – Bucuresti in doar 2h si 07′ cu o singura oprire de un minut in Predeal. Viteza maxima de circulatie a fost de 160 km/h, iar viteza medie de peste 100 km/h (comparabila cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeana)”, a anuntat Ministerul Transporturilor.

Noul tren are in compunere vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 si vagon restaurant.

„Perechea de trenuri <Tomis Expres> valorifica proiectele de modernizare a sectoarelor de cale ferata Bucuresti – Constanta si Bucuresti – Predeal, parti componente ale coridorului feroviar IV (Coridorul Rin-Dunare), investitii finantate din fonduri europene cu contributie de la bugetul de stat. Acest nou serviciu <premium> se adreseaza atat mediul de business din cele trei municipii, cat si calatorilor care se deplaseaza in scop turistic atat in zona montana cat si in statiunile de pe litoral”, se arata in comunicatul Ministerului Transporturilor.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.