Beatrice Mahler avertizeaza: „Ramanem fara locuri”

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucuresti, Beatrice Mahler, avertizeaza ca numarul pacientilor COVID aflati la Terapie Intensiva este in crestere, iar persoanele internate pe aceasta sectie sunt mult mai tinere fata de cele de anul trecut.

”Eu sper ca pana la Sarbatorile Pascale o mare parte din situatia critica pe care o presupune aceasta crestere a numarului de cazuri sa fie depasita. Depinde de modul in care vom aplica aceste restrictii fiecare si de modul in care vom constientiza ca purtarea mastii este necesara. Probabil ca Sarbatorile Pascale nu va insemna reducerea sau eliminarea tuturor restrictiilor, dar cel putin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astazi, adica de impunerea restrictiilor”, a declarat medicul.

Autoritatile impun noi restrictii pentru a stopa numarul de infectari cu covid-19 care este intr-o continua crestere. Astfel, rata de infectare in Bucuresti a ajus la 3,12 la mia de locuitori.

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a decis, in sedinta de duminica, restrictiile care se vor aplica in urmatoarele 14 zile, dupa ce incidenta cumulata a depasit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea in scenariul rosu se face duminica, la miezul noptii, iar situatia in spitale este foarte grea.

„Din pacate, in spital lucrurile nu stau bine deloc. Numarul mare de pacienti care necesita internare cu forme severe si critice de boala pune o presiune deja pe spital, cel putin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem in fiecare dimineata in momentul in care ramanem fara locuri si trebuie sa externam pacienti pentru a putea primi altii. Terapia Intensiva este plina si pacientul critic dezvolta foarte multe complicatii si intradevar, media de varsta este in scadere fata de anul 2020. Acest lucru creaza emotii, pentru ca incarcatura emotionala si suferinta acestor pacienti nu poate sa nu te impresioneze”, a spus Beatrice Mahler la a3.ro.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita, anunt de ultim moment despre serul AstraZeneca

Medicul spune ca vaccinarea ar trebui prioritizata pentru elevii de clasa a 12-a:

„(…) Exista o monitorizare atenta a evolutiei cazurilor si probabil ca masurile in ceea ce priveste campania de vaccinare vor trebuie luate si in privinta acestei categorii de tineri, pentru ca stim ca ei pot fi vaccinati daca au peste 16 ani. Stim ca cei din clasa a 12-a vor continua sa mearga la scoala si de ce nu, in momentul in care se deschide etapa a treia de vaccinare aceasta categorie de elevi pot fi prioritizati”.

Autor