Gabriela Firea, atac dur la adresa ministrului Muncii, Raluca Turcan: “O sa lase tara fara profesori si medici”

Fostul primar al Capitalei, Gabriele Firea, a lansat o serie de acuzatii la adresa ministrului Muncii, Raluca Turcan, dupa ce aceasta a spus ca persoanele care vor lucra in sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

“Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reusit performanta de a-si ostiliza pana si colegii de guvernare de la USR, dar si pe ministrul Invatamantului, Sorin Cimpeanu. Atrag, din nou, atentia, ministrului Muncii ca risca sa lase tara fara profesori si medici, daca persista in ideea de a institui o interdictie a cumulului pensie-salariu.

Doamna Turcan, nu aveti dreptul sa-i cereti unui profesor sau unui medic sa renunte la pensia pentru care a contribuit pana la varsta de 65 de ani!

Iar, inainte de a-i trimite acasa pe bugetarii care au implinit 65 de ani, poate va uitati putin la varsta medie a dascalilor si medicilor din mediul rural! Daca ei pleaca, pe cine puneti in locul lor?!
De fapt, interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat, cu care tot ameninta doamna Turcan, este o tentativa josnica prin care Coalitia Austeritatii Nationale incearca sa impuna cresterea mascata a varstei de pensionare pana la 70 de ani.

O persoana care va fi obligata sa opteze intre pensie si salariul de la stat este de fapt obligata fie sa renunte la dreptul constitutional de a munci pentru a-si primi pensia, fie sa se pensioneze mai tarziu decat prevede legea, renuntand la dreptul sau patrimonial de a primi pensie.

Este o manipulare incalificabila afirmatia ca un pensionar angajat la stat ar primi doua venituri de la stat!

Pensia nu este un venit de la stat!

Statul doar restituie un drept deja castigat prin contributiile platite pana la varsta de 65 de ani.

Acest drept patrimonial e garantat de Constitutie si nu poate fi conditionat in niciun fel. Un pensionar din sistemul de contributivitate, care s-a pensionat la termen, este la fel de indreptatit sa isi primeasca pensia pentru care a contribuit indiferent daca lucreaza la stat sau la privat sau daca nu lucreaza deloc.

Da, sunt de acord ca obligatia de a opta intre pensie si salariu sa fie pentru cei cu pensie speciala care s-au pensionat la 40 de ani.

Citeste si articolul :   Raluca Turcan, anunt despre majorarea salariului minim. Cati bani vor primi in plus romanii

Adica cei de genul doamnei secretar de stat USR-PLUS de la Ministerul de Interne, care la 42 de ani are o pensie speciala de 13.000 de lei!
Pe acestia sa-i obligati sa aleaga ori salariul, ori pensia speciala”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.