Se schimba varsta de pensionare. Se va putea iesi la pensie la 70 de ani!

Raluca Turcan, ministrul Muncii a vorbit despre intentiile Guvernului privind modificarea varstei de pensionare in Romania. Turcan a mentionat ca aceasta modificare face parte din proiectul Guvernului privind cumulul pensiei cu salariul de la stat.

Ministrul Muncii a venit cu noi precizari in ceea ce priveste varsta de pensionare in Romania si ce modificari vrea sa faca Guvernul. Potrivit ministrului Muncii, orice angajat din Romania va putea sa lucreze, fie in sistemul privat fie in sistemul public, pana la varsta de 70 de ani daca doreste.

De asemenea, varsta de pensionare nu va fi modificata, dar in baza unui proiect de act normativ, salariatii vor avea oportunitatea de a continua sa lucreze dupa implinirea varstei de pensionare.

Totodata, Raluca Turcan facut precizarea ca persoanele care vor lucra in sistemul public nu vor putea cumula pensia cu salariul.

Publicitate

Publicitate

„Proiectul in sine de cumul pensie-salariu la stat are trei principii de baza. Cel mai important principiu este ca un angajat in sistemul public sau un angajat in general va avea o oportunitate creata prin aceasta lege de a opta, daca vrea, sa munceasca pana la 70 de ani”, a declarat Raluca Turcan.

Citeste si articolul :   Florin Citu, revoltat pe Raluca Turcan: "E toleranta zero, toti romanii trebuie sa respecte legea”

„Varsta de pensionare ramane aceeasi, insa cream aceasta oportunitate de a lucra, printr-o simpla hartie inregistrata, ca o optiune exprimata in scris, pana la 70 de ani. De asemenea, tot ca o oportunitate, cei care sunt astazi in pensie si vor sa se reangajeze dupa varsta de pensionare sa poata sa o faca, fara nicio problema sau, daca opteaza sa se reangajeze, dar peste un an constata ca nu ii mai place, nu vrea, nu poate, sa poata sa se pensioneze din nou.

In materie de relatie pensionar – sistem de ocupare vrem sa existe aceasta flexibilitate si deschidere, pana la urma. Daca iti place si vrei sa muncesti, sa poti sa o faci, iar statul sa nu intervina, sa nu te blocheze.

Al treilea principiu este cel al cumulului pensie cu salariul la stat prin care cei care opteaza sa lucreze la stat sa nu poata sa aiba si pensie de la stat, dar, atentie, se refera doar la sistemul public”, a mai spus ministrul Muncii.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.