SUA a initiat o campanie neconventionala, Apocalipsa Zombi

Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA a initiat o campanie neconventionala, Apocalipse Zombi si ofera sfaturi cetatenilor americani referitoare la pregatirea pentru dezastre.

„Puteti rade acum, dar atunci cand se va intampla, veti fi foarte bucurosi ca ati citit asta. Si da, poate ca in acest fel veti invata ceva despre cum sa fiti cu adevarat pregatiti intr-o situatie de urgenta din viata reala”, scrie intr-un mesaj postat pe pagina Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), o agentie federala a Departamentului de Sanatate Publica al Statelor Unite.

La capitolul „Campanii” ale Centrului pentru Pregatire si Raspuns de pe site-ul institutiei, exista si o sectiune dedicata special Apocalipsei Zombi, creata inca din anul 2011.

Deci, ce s-ar intampla daca zombii ar incepe sa cutreiere pe strazi?

Recent, in plina pandemie de COVID-19, CDC a decis sa actualizeze sectiunea de dedicata pregatirilor impotriva acestui „pericol”, avertizeaza USA Today.

Primul pas este sa va pregatiti pentru zombi – sau pentru orice dezastru: creati un kit de urgenta cu elemente esentiale necesare pentru cateva zile.

Citeste si articolul :   Streinu-Cercel: „Daca se depune un strat de zapada, nu va trebui adunat. Este cel care poate sa ne salveze in momentul de fata”

Kit de supravietuire, plan de urgenta, loc de adunare cu familia

CDC precizeaza ca, indiferent daca vorbim despre o Apocalipsa Zombi, un uragan, cutremur sau o pandemie de coronavirus, cel mai important lucru este ca fiecare cetatean sa aiba un kit de supravietuire in propria casa.

Trusa de supravietuire trebuie sa contina apa potabila (echivalentul a cel putin 2 litri pe zi pentru fiecare persoana, rezerve de hrana (preferabil neperisabila), medicamente, articole sanitare, acte, cutit, banda adeziva, radio cu baterii etc.

Urmatorul lucru este intocmirea unui plan de urgenta: locurile in care te poti adaposti, pe cine sa suni sau unde poti pleca la nevoie.

Fa-ti o trusa de supravietuire. Fa-ti un plan. Fii pregatit

Cetatenii trebuie astfel sa identifice, in primul rand, principalele pericole sau dezastre naturale cu care se pot confrunta in zona in care locuiesc: poate fi vorba despre cutremure ori uragane, nu neaparat o invazie zombi. Ei trebuie sa stabileasca astfel din timp un plan de evacuare si un loc de adunare al familiei in caz de dezastru.

CDC prezinta inclusiv masuri de urmat in situatii de urgenta.

„Pandemia de coronavirus a schimbat complet modul de gandire al oamenilor”
Expertii in supravietuire dar si medicii au salutat aceasta campanie a Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Zilele acestea se naste inceputul sfasierii"

„Mi se pare o chestie formidabila”, a declarat medicul John Sellick, profesor al Scolii de Medicina si Stiinte Biomedicale al Universitatii din Buffalo. „Dupa cum am vazut in cazul pandemiei de coronavirus, pregatirea in caz de dezastre joaca un rol crucial”.

„E ceva genial”, a declarat, pentru Yahoo Life, Cheryl Nelson instructor pentru pregatirea impotriva dezastrelor, certificat de FEMA – Agentia Federala pentru Managementul Situatiilor de Urgenta. „In mod clar, este o campanie care atrage atentia si care se foloseste de umor pentru a-i determina pe oameni sa faca din timp pregatiri”.

O multime de oameni au glumit despre apocalipsa zombie care se intampla, dar „2020 a facut ca asa ceva sa nu mai para atat de imposibil”, spune Nelson, adaugand: „Creeaza mentalitatea:„ Ei bine, Doamne. Daca s-a intamplat o pandemie globala, ce urmeaza – zombi ?! Poate ar trebui sa ma pregatesc. ”

Chiar daca este putin probabil sa apara o apocalipsa zombie, Nelson spune ca familiile ar trebui sa ia in considerare propriul plan de pregatire in caz de dezastre.

Citeste si articolul :   Fiica regretatei cantarete, Gabi Lunca, marturisire dureroasa chiar inainte de inmormantarea mamei sale: "In trei zile virusul pervers i-a atacat tot"

“Te-ai gandit vreodata ca s-ar intampla o pandemie globala in timpul vietii noastre? Nu ti-ai dori sa fi avut un kit de pregatire pentru dezastre cu articole precum igienizant pentru maini, servetele, masti si hartia igienica atat de necesara cand a lovit pandemia?”.

“Fa-ti timp si pregateste-te acum. Daca nu vrei sa te pregatesti pentru tine, pregateste-te pentru cei dragi. Fa-o pentru ei. Ei vor fi recunoscatori ca ai facut-o.”

Autor