Vaccinul anti-Covid al British American Tobacco din frunze de tutun poate fi testat pe oameni

Autoritatea de reglementare a sanatatii din SUA a aprobat testarea pe oameni a vaccinului candidat dezvoltat de British American Tobacco din frunze de tutun.

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de British American Tobacco din frunze de tutun a fost aprobat pentru studii umane de catre autoritatea de reglementare a sanatatii din SUA, a declarat miercuri producatorul tigarilor Dunhill si Lucky Strike, conform Reuters.

Inscrierea pentru studiu este asteptata sa inceapa curand, cu rezultate cel mai probabil pana la jumatatea anului 2021.

British American Tobacco a anuntat in aprilie ca divizia sa americana de biotehnologie lucreaza la dezvoltarea unui vaccin impotriva Covid-19 folosind proteine extrase din frunzele de tutun si va putea produce de la un milion pana la trei milioane de doze pe saptamana daca va avea sprijin.

Publicitate

Aprobarea vine intr-un moment in care Marea Britanie si Statele Unite au inceput sa lanseze deja vaccinuri in ultimele doua saptamani.

Publicitate

„Trecerea la studii umane atat cu vaccinul nostru candidat anti-Covid-19, cat si cu vaccinul gripal sezonier reprezinta o etapa semnificativa”, a spus David O’Reilly, directorul cercetarii stiintifice al BAT.

Citeste si articolul :   Suntem intr-un veritabil val doi al pandemiei. E nevoie de rezerve de medicamente

In aprilie, compania anunta ca a clonat o portiune din secventa genetica a coronavirusului si a dezvoltat un antigen potential. Antigenul a fost apoi introdus in plantele de tutun pentru reproducere si, odata ce plantele au fost recoltate, antigenul a fost purificat.

„Plantele de tutun ofera potential pentru o dezvoltare mai rapida si mai sigura a vaccinului, in comparatie cu metodele conventionale”, spunea atunci compania.

’’Daca testarile decurg bine, speram ca, alaturi de partenerii potriviti si de sprijinul agentiilor guvernamentale, sa producem 1-3 milioane de doze pe saptamana, incepand cu luna iunie’’ au declarat reprezentantii British American Tabacco.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.