„De ce nu pot sa dorm”, formula cea mai des cautata pe Google in anul pandemiei

„De ce nu pot sa dorm”, „de ce este important sa ma spal pe maini” si „coronavirus” sunt primele trei cautari care s-au remarcat in acest am pe Google, potrivit unei radiografii facuta de Agentia five elements digital.

„In 2020 s-au remarcat cateva tendinte care au dominat interesele oamenilor, la nivel global, si ale romanilor, la nivel local. Cresterea comertului online s-a vazut si in cresterea interesului pentru servicii de livrare sau de comanda online. Conform cercetarii five elements digital, anul acesta a fost dominat de subiectul crizei medicale, dar acest eveniment a generat si interese secundare, cum ar fi cautari pentru locuri de munca, explicatii despre somajul tehnic, dar si despre vaccinul anti-COVID-19”, transmite five elements digital.

La nivel global, potrivit sursei citate, sunt 23 de cautari care s-au remarcat in motorul de cautare Google in acest an:

1. De ce nu pot sa dorm
2. De ce e important sa ma spal pe maini
3. Covid / Coronavirus
4. De ce e Marte rosie
5. De ce e Luna roz
6. Parasite – filmul
7. NBA anulat
8. Tuns acasa / jocuri acasa / Carantina / ZOOM
9. De ce sunt obosit
10. De ce se inchid scolile
11. Hartie igienica
12. Kobe Bryant
13. Incendii Australia / De ce e cerul portocaliu
14. George Floyd / De ce protesteaza oamenii / Black Lives Matter / Jacob Blake / Breonna Taylor
15. Explozia din Beirut
16. Incendii California
17. Vaccin
18. De ce e empatia importanta
19. Ruth Bader Ginsburg
20. De ce e democratia importanta
21. Chadwick Boseman
22. Naomi Osaka castiga US Open
23. De ce viseaza oamenii

„In contextul carantinei din primavara si al restrictiilor, au explodat cautarile despre retete, diverse tutoriale si <cum sa…?> (cum sa tund, de exemplu) si alte activitati ce pot fi intreprinse in casa. In ceea ce priveste concediile, a fost un an atipic. Conform datelor obtinute de five elements digital prin platforma Google Trends, se observa o explozie pe acest termen in a doua jumatate a lunii martie, ca urmare a primelor masuri din starea de urgenta. Totusi, se remarca o scadere dramatica pe acest subiect, comparativ cu ultimii patru ani. In a doua jumatate a anului poate fi remarcat un interes in crestere pentru destinatii exotice, cum ar fi Maldive, Zanzibar, dar nu lipsesc Egipt si Dubai”, anunta five elements digital.

Comunicatul de presa releva ca interesul pentru scoala online a atins un nivel record, iar sintagma isi incepe ascensiunea in cautari la 1 martie si ramane sus tot anul, cu o scadere din cauze evidente pe timp de vara.

Citeste si articolul :   Alerta meteo imediata. ANM anunta COD ROSU. Zonele afectate.

„Independent de toate cautarile contextuale, in 2020 sunt consemnate cateva tendinte care e de asteptat sa se mentina cel putin in urmatorul an. Aici e vorba de scoala online, platforme de videoconferinte sau de colaborare si work from home, diverse retete usor de facut acasa, dar si detalii despre comertul online si din zona comertului online”, se mai arata in comunicat.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.