Politia Romana: Criminalitatea a scazut in luna martie. A crescut violenta in familie

Politia Romana a anuntat, luni, ca, in luna martie, au fost inregistrate scaderi in ceea ce priveste numarul de cazuri de furturi, talharii sau infractiuni stradale, iar tentativele de omor s-au redus cu 50%. Cu toate acestea, se inregistreaza o crestere a cazurilor de violenta in familie.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, numarul faptelor de natura penala sesizate, in martie 2020, a scazut cu 14,6%, fata de perioada similara a anului trecut. Au scazut cu 17,1% infractiunile contra patrimoniului, cu 19,8% furturile si cu 20% talhariile.

„Faptele de loviri sau alte violente au scazut cu 9,4%, infractiunile stradale cu 26,7%, iar tentativa la omor a scazut cu 50%”, au mai transmis politistii.

Conform acestora, numarul accidentelor rutiere a scazut cu 31%, al persoanelor decedate cu 1%, iar al ranitilor grav cu 37%.

Publicitate

Cu toate acestea, se constata o crestere a cazurilor de violenta in familie.

„In ceea ce priveste faptele penale din domeniul violentei in familie, in luna martie 2020, fata de aceeasi luna a anului precedent, a crescut numarul infractiunilor sesizate cu 2,3%. Astfel, numarul victimelor care au avut incredere sa sesizeze faptele politiei a crescut. Din totalul faptelor de violenta in familie ce sunt sesizate, peste jumatate reprezinta fapte de loviri sau alte violente”, se arata in comunicat.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 8.072 cazuri noi si 134 de decese. Nou record in ATI

Potrivit acestuia, in martie 2020, instantele au emis 604 ordine de protectie, cu 11 (-1,7%) mai putine ca anul trecut, fiind emise, in aceeasi luna, 653 de ordine de protecctie provizorii, cu 33 (+5,3%) mai multe ca anul trecut.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.