Urzica, planta medicinala a primaverii. Iata cum ajuta la curatarea organismului

Poate ca unii dintre dumneavoastra au gustat deja din ele, anul acesta. Altora poate vi se par ca preturile de pe tarabe la punguta cu urzici inca pisca la buzunar. Dar nu va zgarciti cand vine vorba sa le cumparati. Nici nu stiti ce bogatie exista in aceasta planta care creste pe unde nu te-ai gandi, dar mai ales la margine de padure si in camp, mentioneaza exquis.

Urzicile ajuta la curatarea organismului, au proprietati analgezice, lupta cu anemia si cu diabetul, sunt bogate in fier si in magneziu si intaresc sistemul imunitar. In anumite zone, li se spune ”focul vindecator” pentru ca piscaturile lor dau senzatia de arsura.

Urzica lupta cu anemia si cu diabetul – Inca din batrani, urzica e nu doar o planta comestibila, buna de pus pe masa, ci mai ales o planta medicinala. Cercetatorii au stabilit ca un consum regulat de ceai de urzica, de exemplu, este o terapie ieftina si excelenta pentru combaterea anemiei, datorita continutului ridicat de fier si de magneziu. De altfel, specialistii sustin ca planta are si proprietati hemostatice si remineralizante.

Citeste si articolul :   Acid pantotenic sau vitamina B5: functii si alimente care il contin

Medicii recomanda consumul de urzici si in cazul bolnavilor de diabet. Sucul de urzica proaspata ar ameliora simtitor situatia pentru ca are proprietatea de a scadea glicemia. Ceaiul de urzica este bine-venit si suferinzilor cu afectiuni cardiace, in hipertensiunea arteriala sau alergii.

Publicitate

De asemenea, frunzele de urzicile, fierte si preparate ca o pasta, aplicate direct pe locul inflamat, pot calma durerile reumatice. Compresele cu ceai au, de asemenea, sunt un excelent cicatrizant, potrivit radiosimplu.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.