Comandantul Spitalului Militar din Brasov preia conducerea Spitalului din Focsani

Colonelul medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brasov, a preluat, de luni, managementul medical si operational al Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani, anunta Ministerul Apararii Nationale intr-un comunicat de presa.

Potrivit MApN, din echipa condusa de colonelul medic Alexandru Keresztes mai fac parte si personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofiter de logistica si locotenent-colonelul Adrian Ceausu – ofiter de stat major.

In documentul citat se arata si faptul ca Spitalul Judetean Deva, condus, de asemenea, de o echipa formata din medici si specialisti militari, a iesit din carantina, a devenit functional si este pregatit pentru preluarea cazurilor de COVID-19 din zona de responsabilitate.

„In vederea redeschiderii, a fost efectuata dezinfectia terminala, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de catre medicii epidemiologi si s-a stabilit prima echipa de lucru pentru urmatoarele 14 zile formata din personal medical, sanitar si auxiliar”, anunta MApN.

Articolul continuă după reclame

Referitor la Sistemul Medical Modular de Izolare si Tratament (SMMIT) de la Constanta, MApN arata ca au fost ridicate si amenajate corturile pentru carantinare, au fost dotate si racordate la toate utilitatile, iar din punct de vedere medical a inceput operationalizarea zonei de tratament.

De asemenea, au fost aduse un aparat modern de radiologie si un aparat nou de testare rapida PCR, iar personalul medical a fost instruit pentru procedurile de echipare/dezechipare.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat, luni, dimineata, ca intregul management al Spitalului Judetean Focsani sa fie asigurat de cadre militare, atat timp cat este instituita starea de urgenta. Decizia a fost luata impreuna cu ministrul Apararii, Nicolae Ciuca.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta „Sf. Pantelimon” din Focsani, Constantin Mindrila, s-a izolat intr-un hotel dupa ce a aflat ca are COVID-19. El ar fi luat mai multe documente din spital. Duminica, fostul manager a fost luat cu o izoleta si transportat la spital.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, anunt de ultima ora! Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie sa o avem la noi si cum se completeaza

In Focsani, 35 de cadre emdicale de la Spitalul Militar s-au infectat cu coronavirus. De asemenea, in judet au fost testati pozitiv mai multi pompieri, politisti, jandarmi sau medici de la Spitalul de Urgenta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.