Medic ATI, despre realitatea din spitale: “Sa ignoram balbaielile politicului”

Tatiana Grecu, medicul sef al sectiei ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, locul unde sunt tratati pacientii cu COVID-19, spune ca spitalele sunt sufocate, iar noua varianta a coronavirusului este mult mai agresiva.

“Realitatea acestor zile e una cumplita! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de razboi. In fiecare zi cazurile sunt tot mai multe , primim telefoane de la toate spitalele , de la prieteni, rude , cunostintele cunoscutilor, colegi , mesaje de disperare , de rugaminti in cautarea unui loc oriunde in tara!

Spitalele sunt sufocate, colegii nostri din toata tara si noi , suntem la limita suportabilitatii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude , colegi , oameni tineri , suntem intr-o continua alerta si nu stim cat va mai dura aceasta stare. Dincolo de neintelegerea acestei situatii de o mare parte a populatiei si chiar a unor jurnalisti, aceasta varianta a virusului este mult mai agresiva, in 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70% _ 80% chiar si cu tratament la domiciliu sau in sectiile de boli infectioase !

Majoritatea celor cu forme severe care ajung in ATI raspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc pana in prezent ! Da, vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie , dar ramane singura sansa de preventie si singurul scut in fata virusului . Nimeni nu poate sti cum va reactiona la contactul cu virusul .Imunitatea fiecaruia joaca un rol important !Dar cine si-o cunoaste? Iar cand o aflam poate fi prea tarziu !

Repet – nu am avut pana in prezent nici un pacient vaccinat in sectia ATI Tg Jiu, iar din discutiile cu colegii din toata tara , cei vaccinati cu forme severe de boala, sunt cei cu boli incurabile sau comorbiditati care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin .

Chiar daca fac boala, cei vaccinati , fac o forma usoara ca intr-o banala raceala! Nu exista nici o conspiratie impotriva nimanui, nimeni nu va vrea bolnavi sau morti ! Sa ignoram balbaielile politicului si sa ne gandim ca avem o singura viata pe care nu ne permitem sa o jucam la loterie. Ramaneti sanatosi pentru voi si pentru cei dragi”, a scris medicul pe contul sau de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.