Medic ATI, despre realitatea din spitale: “Sa ignoram balbaielile politicului”

Tatiana Grecu, medicul sef al sectiei ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Targu Jiu, locul unde sunt tratati pacientii cu COVID-19, spune ca spitalele sunt sufocate, iar noua varianta a coronavirusului este mult mai agresiva.

“Realitatea acestor zile e una cumplita! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de razboi. In fiecare zi cazurile sunt tot mai multe , primim telefoane de la toate spitalele , de la prieteni, rude , cunostintele cunoscutilor, colegi , mesaje de disperare , de rugaminti in cautarea unui loc oriunde in tara!

Spitalele sunt sufocate, colegii nostri din toata tara si noi , suntem la limita suportabilitatii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude , colegi , oameni tineri , suntem intr-o continua alerta si nu stim cat va mai dura aceasta stare. Dincolo de neintelegerea acestei situatii de o mare parte a populatiei si chiar a unor jurnalisti, aceasta varianta a virusului este mult mai agresiva, in 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70% _ 80% chiar si cu tratament la domiciliu sau in sectiile de boli infectioase !

Citeste si articolul :   Bonele filipineze raman la mare cautare si pe timp de pandemie

Majoritatea celor cu forme severe care ajung in ATI raspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc pana in prezent ! Da, vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie , dar ramane singura sansa de preventie si singurul scut in fata virusului . Nimeni nu poate sti cum va reactiona la contactul cu virusul .Imunitatea fiecaruia joaca un rol important !Dar cine si-o cunoaste? Iar cand o aflam poate fi prea tarziu !

Repet – nu am avut pana in prezent nici un pacient vaccinat in sectia ATI Tg Jiu, iar din discutiile cu colegii din toata tara , cei vaccinati cu forme severe de boala, sunt cei cu boli incurabile sau comorbiditati care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin .

Chiar daca fac boala, cei vaccinati , fac o forma usoara ca intr-o banala raceala! Nu exista nici o conspiratie impotriva nimanui, nimeni nu va vrea bolnavi sau morti ! Sa ignoram balbaielile politicului si sa ne gandim ca avem o singura viata pe care nu ne permitem sa o jucam la loterie. Ramaneti sanatosi pentru voi si pentru cei dragi”, a scris medicul pe contul sau de Facebook.

Citeste si articolul :   Va fi deschis dosar penal dupa ce un lucrator medical de la sectia de terapie intensiva acuza faptul ca pacientii cu COVID ar fi legati de paturi si sedati cu sedative extrem de puternice

Autor