VIDEO In ce hal a ajuns un pacient cu COVID, tanar, sanatos si nevaccinat

Medicul SMURD Paul Oarga, spune ca „infectia cu COVID vine cu o multime de complicatii”. Doctorul este cel care a filmat interventia de urgenta la un pacient COVID, de 30 de ani, nevaccinat, fara alte afectiuni, care a chemat la 3 noaptea Ambulanta deoarece nu mai putea de durere.

Medicul clujean Paul Oarga continua filmeaza interventiile SMURD la pacienti COVID pentru a-i ajuta pe oameni sa constientizeze cat de grava poate deveni afectiunea.

Un tanar clujean in varsta de 30 de ani, infectat de o saptamana cu COVID-19, a fost gasit, joi dimineata, in jurul orei 3, intr-o starede sanatate foarte proasta: „Am o durere infernala la spate”, le-a spus tanarul medicilor. Intrebat cat de tare il doare, pe o scara de la 1 la 10, acesta a spus fara sa ezite: „10”.

Publicitate

Junghiurile in zona plamanilor au inceput cu o seara inainte. Tanarul era diagnosticat de o saptamana cu COVID, la fel si sotia lui, care nu avea dureri asa de mari.

„Nu ca nu pot sa suflu, nu pot sa suflu din cauza durerii”, le-a spus tanarul medicilor. Sotia acestuia avea si ea dureri de spate si de plamani, dar de o intensitate mai mica.

Citeste si articolul :   Doua localitati italiene din mijlocul zonei rosii nu au niciun caz de Covid-19. Ce au facut diferit

„Am o stare de oboseala, acum sunt si panicata. Sotul abia poate sa mearga la baie de slabit ce este”, a declarat femeia. „Nu sunt vaccinata”, le-a mai spus ea medicilor. Nici sotul nu era vaccinat.

Intrebat daca doreste sa mearga la spital, tanarul a spus: „Nu cred ca am de ales”, dar a precizat „Daca s-ar putea sa nu ma interneze ar fi perfect.”

„Infectia cu Covid vine cu o gramada de posibile complicatii”

„Infectia cu Covid vine cu o gramada de posibile complicatii. Se poate acumula aer sau lichid la nivel mijlocului pieptului sau in zonele laterale. Exista o incidenta mai mare de evenimente tromboembolice, fie infarct pulmonar, caz in care o parte de tesut pulmonar moare sau infarct miocardic. Poate e o simpla pneumonie virala care a afectat si invelisul extern al plamanilor. Pacientul este tanar si fara alte boli, deci e putin probabil sa fi facut infarct”, a spus medicul Paul Oarga.

Dupa ce i s-au administrat calmante, pacientul a fost coborat in scaun cu rotile la ambulanta si dus la spital. Concluzia medicului dupa interventie: „Sunt surprins de starea generala alterata a celor doi pacienti. Asta mi-a amintit ca nu vreau sa fac aceasta boala deoarece pot aparea o gramada de complicatii pe termen lung, de la insomnii, la pierderea gustului si mirosului”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.