Studiu: In timpul pandemiei, europenii au neglijat sanatatea orala

Europenii au neglijat sanatatea orala in acest an, desi sunt mai preocupati de problemele care tin de sanatate, in general, din cauza efectelor pandemiei. Este rezultatul unui studiu realizat in mai multe tari din Europa.

Sanatatea orala pierde din importanta in contextul unei ingrijorari tot mai mari privind sanatatea generala: Peste 56% dintre participantii la un studiu facut de Colgate in Europa au recunoscut ca nu obisnuiesc sa isi inlocuiasca periuta de dinti dupa ce se confrunta cu alte probleme de sanatate.

Rezultatele studiului facut in perioada 14 iulie – 24 august, in Marea Britanie, Germania si Polonia, arata ca oamenii nu respecta pasii elementari recomandati de specialisti precum schimbarea regulata a periutei de dinti, folosirea atei dentare sau a apei de gura. Informatia este confirmata de Raportul de cercetare Comportamente de Sanatate la Copii si Adolescenti din Romania, demarat in anul 2018, care arata faptul ca, la nivel local, cea mai mare parte a respondentilor (90%) folosesc doar periuta si pasta de dinti pentru curatarea dintilor. Doar 15% dintre acestia folosesc ata dentara, iar 29% si apa de gura. In acelasi timp, doar 2% au declarat ca nu efectueaza niciodata periajul dintilor.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Primar din Romania, revoltat de numirea unui fost chelner ca manager al spitalului orasului

Sanatatea orala nu se bucura de atentie desi, in timpul pandemiei, 67% dintre respondentii studiului sustin ca isi reconsidera atitudinea fata de sanatate

„In timp ce luam cu totii masuri active pentru a ne imbunatati starea generala de sanatate, nu ar trebui sa neglijam cavitatea bucala, care poate fi un semn al starii noastre generale de sanatate. Putem incepe cu lucruri simple, precum o rutina de periaj, folosirea unei paste de dinti cu fluorura si a apei de gura si inlocuirea periutei de dinti la fiecare trei luni, pentru a preveni problemele dentare si ale gingiilor si pentru a ne mentine sanatatea orala.”, completeaza Taylor Gordy, General Managaer, Colgate UK.

Datele studiului demarat de Colgate arata ca oamenii nu sunt constienti de importanta mentinerii unei sanatati orale bune, aproape o patrime dintre respondenti (22%) recunoscand ca nu stiu legatura dintre o buna igiena orala si sanatatea generala. In acelasi timp, 26% dintre respondenti nu sunt siguri ca isi periaza corect dantura, iar 17% dintre acestia recunosc faptul ca nu stiu cat de des trebuie sa isi inlocuiasca periuta de dinti.

Autor