ULTIMA ORA: Anuntul Ministrului Muncii despre banii de pensii si salarii

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, afirma sa sunt bani in buget pentru plata pensiilor si salariilor si subliniaza ca urmareste cu strictete ca acestea sa fie platite in calendarul cunoscut.

”Nu am niciun element care sa induca ingrijorare in randul populatiei cu privire la plata pensiilor. Am verificat chiar de curand, ca urmare a declaratiilor facute de mine si de ministrul Finantelor.

Inteleg ca si mesajele domniei lui sunt foarte clare. Sunt bani prevazuti in buget pentru plata pensiilor. Urmarim cu strictete ca ele sa fie livrate in calendarul cunoscut, atat pentru plata in numerar, cat si pentru plata prin card. La fel si pentru salarii”, a spus Violeta Alexandru, potrivit stirileprotv.ro.

Acesta a precizat ca recalcularea pensiilor continua si ca au fost luate masuri de protectie, atat pentru pensionari, cat si pentru angajati.

Publicitate

”Casele de pensii nu au niciun motiv sa intarzie activitatea. S-au luat niste masuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii, in sensul in care s-au luat masuri organizatorice care sa ofere protectie, atat pensionarilor, cat si angajatilor, dar acest lucru nu trebuie sa insemne ca nu se lucreaza in birourile caselor de pensii pentru procesarea documentelor depuse de pensionari.

Citeste si articolul :   TICHETE PASTE 2020. Cine poate primi si ce acte sunt necesare

Nu aman acest moment. Am cerut presedintelui Casei Nationale de Pensii sa urmareasca cu strictete. Exista acolo un presedinte care are ca sarcina sa se asigure ca nu exista intarzieri.

Ca atare, neavand aceste informatii, imi place sa cred ca fiecare este la locul lui de munca si intelege ca noi, cei cu functii publice, trebuie sa-i servim pe cei pentru care lucram cu aceeasi seriozitate, mai mare daca se poate decat intr-o perioada obisnuita”, a explicat ministrul Muncii.

Referitor la majorarea pensiilor prevazuta pentru luna septembrie, ea a subliniat ca nu are nicio informatie legata de imposibilitatea de a acoperi prevederile in vigoare legate de plata pensiilor.

Cei de la stat ”trebuie sa fie ultimii care inchid”

Intrebata daca nu se pune problema ca si la stat sa se reduca activitatea, Violeta Alexandru a raspuns ca a cerut celor din minister si din institutiilor coordonate sa arate flexibilitate, dar a atras atentia ca, din punctul sau de vedere, cei din institutiile publice ”trebuie sa fie ultimii care inchid”.

Citeste si articolul :   Veste proasta din Italia. Lombardia devine zona rosie de luni: "Sper sa fie ultimul sacrificiu"

”Nu sunt absurda. Am cerut celor care gestioneaza resursele umane in minister, respectiv institutiilor din coordonarea ministerului sa discute cu toti angajatii si, acolo unde se impune, unde se poate lucra de la distanta, sa dovedeasca flexibilitate si intelegere fata de colegi.

Cu toate acestea, eu mi-am exprimat public punctul de vedere. Eu cred ca atunci cand romanii au nevoie de noi, cei din institutii, noi trebuie sa fim ultimii care inchidem. Nu se poate inchide Romania.

Oamenii trebuie sa stie ca in institutiile publice exista o permanenta in activitate si ca exista functionari, respectiv angajati, care sunt la serviciu si rezolva lucrurile chiar si in aceste situatii.

Repet, nu sunt un om absurd, sunt situatii care necesita o adaptare a programului de lucru, respectiv exista disponibilitate pentru ca acolo unde se poate sa se desfasoare activitatea de la domiciliu, dar acest lucru nu inseamna sa inchidem institutiile publice pentru ca sunt tot felul de nevoi care trebuie rezolvate si in aceasta perioada si a le amana pentru saptamana viitoare, pentru luna viitoare, in unele situatii fiind, de altminteri, imposibil, cum ar fi calcularea si recalcularea pensiilor, inseamna sa mutam problemele de pe o zi pe alta si nu le rezolva nimeni.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: 45 de tone de echipament medical au ajuns pe aeroportul Otopeni de la Seul. VIDEO

Ba, mai mult, vaduvim oamenii de niste drepturi, cand nu avem cum sa facem asa ceva din perspectiva noastra de angajati in sistemul public”, a precizat seful MMPS.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.