ULTIMA ORA: Marea Britanie intra in izolare nationala pentru cel putin 3 saptamani

La nivel mondial, numarul deceselor provocate de noul virus a depasit 16.000. In plus, sunt peste 370.000 cazuri de infectare confirmate.

Peste tot in lume s-au luat masuri drastice pentru a impiedica raspandirea coronavirusului. In prezent, in 50 de tari a fost instituita izolarea la domiciliu, ca prima masura de siguranta.

Regatul Unit intra in izolare nationala pentru cel putin trei saptamani

Premierul britanic, Boris Johnson, a decretat luni izolarea la domiciliu a populatiei din Regatul Unit pentru cel putin trei saptamani cu scopul de a opri raspandirea pandemiei noului coronavirus care a facut mai mult de 300 de morti in tara, relateaza AFP.

Publicitate

In cadrul acestei masuri care se aplica imediat de luni seara, britanicii vor fi autorizati sa-si paraseasca locuinta doar in cazuri foarte limitate cum ar fi pentru a merge la cumparaturi, la locul de munca, pentru a primi ingrijiri medicale sau a face exercitii in aer liber o singura data pe zi, a precizat seful guvernului conservator intr-un discurs adresat natiunii.

Citeste si articolul :   Lista completa a restrictiilor care intra in vigoare de luni.

Adunarile cu mai mult de doua persoane sunt interzise, iar magazinele care nu vand produse de prima necesitate, precum si lacasurile de cult vor fi inchise publicului.

Politia va avea misiunea de a pune in aplicare aceste dispozitii si ii va putea sanctiona cu amenzi pe contravenienti.

Noul coronavirus a facut 335 de morti si a contaminat oficial 6.650 de persoane in Regatul Unit, potrivit unui bilant oficial publicat luni care arata o crestere semnificativa a numarului de cazuri in ultimele zile.

Criticat initial pentru raspunsul sau considerat timorat in fata pandemiei de COVID-19, guvernul lui Boris Johnson si-a inasprit treptat masurile saptamana trecuta, cerand publicului sa evite intalnirile neesentiale, inchizand scolile, apoi barurile, restaurantele, salile de cinema si pe cele de gimnastica.

Boris Johnson nu a dispus o izolare atat de stricta a populatiei ca in alte tari europene.

Executivul a fost nevoit sa revina cu noi masuri mai drastice dupa ce britanicii au iesit cu miile in parcuri si la malul marii in cursul weekendului, potrivit stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.