Zborurile la Iasi, contaminate. Pasageri inregistrati cu temperaturi de 40 de grade. 50% din personalul Aeroportului, trimis in somaj tehnic

Catalin Bulgariu, directorul Aeroportului Iasi, solicita guvrernului suspendarea zborurilor comerciale. Principalul motiv este ca la fiecare zbor a fost depistata cel putin o persoana care avea legaturi directe cu coronavirusul. In acelasi timp, el a anuntat si trimiterea in somaj tehnic a 50% din personal din cauza reducerii masive a activitatii aerogarii iesene.

Intr-un material video, Catalin Bulgariu sustine ca la fiecare zbor a fost depistat cel putin un pasager care fie ascundea ca a venit din zone contaminate, fie avea semne evidente de boala, unii fiind inregistrati cu temperaturi de 40 de grade, scrie ziaruldeiasi.ro.

Publicitate

https://www.facebook.com/IASIairport/videos/1081646132191562/

A dat si exemplul unei pasagere care, desi fusese in contact direct cu o persoana confirmata pozitiv, in loc sa se autoizoleze ea a plecat spre Bucuresti. In acest context, Bulgariu a solicitat guvernului sistarea zborurilor comercial pentru a impiedica raspanidrea virusului.

Publicitate

In prezent, la Aeroportul Iasi mai sunt sase curse, dintre care trei spre Bucuresti si trei spre alte destinatii.

Citeste si articolul :   Lista galbena, tarile incluse de Romania. Cine trebuie sa stea in carantina 14 zile

”Astazi, activitatea dintr-o saptamana este egala cu activitatea unei zile normale din afara perioadei de criza. Activitatea aeroportului a fost mult redusa si mai bine de 50% din personal va fi trimis in somaj tehnic”, a mai spus Bulgariu.

In acelasi timp, el a precizat ca aeroportul va ramane operational pentru zborurile militare si umanitare.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.