Grecia isi inchide granitele. Ce turisti nu mai trec de vama

Grecia, tara iubita de majoritatea turistilor, si-a deschis granitele pentru turistii din tarile europene. In urma unei decizii de ultima ora, cetatenii care vin din Serbia nu mai voie pe teritoriul elen. Anuntul a fost facut de autoritati. Excaptie de la aceasta regula o fac cetatenii care se deplaseaza in scopuri profesionale sau de afaceri.

Grecia inchide granitele pentru cetatenii din Serbia.

In urma cresterii masive de cazuri de infectare cu noul virus, autoritatile de la Belgrad au anuntat stare de urgenta in capitala.

Anuntul autoritatilor elene

Grecia este una dintre tarile care a fost foarte putin afectata de pandemia de coronavirus. La nivel national s-au inregistrat mai putin de 200 de decese. In urma anuntului facut de Guvernul de la Begrad, autoritatile elene au decis inchiderea granitelor pentru toti cetatenii sarbi, exceptand caltoriile care nu pot fi amanate (profesionale, de afaceri), pana pe data de 15 iulie cu posibilitatea de prelungire daca este cazul.

Citeste si articolul :   Grecia anunta noi restrictii

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al guvernului grec, Aristotelia Peloni si confirmat de ministrul sarb de Externe, Ivica Dacic.

MAE, avertisment de ultima ora.

„In ceea ce priveste accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu SARS-CoV-2. Persoana testata trebuie sa astepte rezultatul timp de 24 de ore, in conditii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o in formularul electronic”, se stipuleaza in comunicatul de presa al MAE.

MAE transmite ca masurile generale de preventie anti-COVID-19 sunt obligatorii: purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si distantarea sociala.

Tot Ministerul Afacerilor Externe anunta ca autoritatile din Grecia pot modifica fara niciun preaviz conditiile de intrare pe teritoriul national, in functie de numarul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi inregistrate in perioada urmatoare.

Potrivit noilor norme, incepand cu data de 1 iulie, turistilor le revine obligativitatea de a completa un formular online, cu cel putin 48 de ore inainte de momentul intrarii in Grecia, in care sunt mentionate informatii legate de punctul de plecare, despre sejururile efectuate in alte tari, dar si adresa exacta in care se vor afla pe toata durata sederii pe teritoriul grecesc.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, a respins o propunere a primului-ministru grec Kyriakos Mitsotakis pentru un certificat de vaccinare COVID-19 la nivel european

Formularul obligatoriu il gasiti AICI

DE RETINUT

Astfel, pe langa completarea declaratiei necesara la intrearea in Grecia, este obligatorie completarea unei alte declaratii, pentru tranzitarea Bulgariei. Aceasta poate fi accesata aici, varianta in limba BULGARA si ROMANA, sau aici, varianta in limba engleza.

Autor