Noi masuri de la 1 iulie. Declaratie obligatorie si conditii de siguranta impuse

Pentru a spori nivelul de siguranta, Grecia a luat noi masuri privind persoanele care vor intra in tara, in perioada urmatoare.

Potrivit noilor norme, incepand cu data de 1 iulie, turistilor le revine obligativitatea de a completa un formular online, cu cel putin 48 de ore inainte de momentul intrarii in Grecia, in care sunt mentionate informatii legate de punctul de plecare, despre sejururile efectuate in alte tari, dar si adresa exacta in care se vor afla pe toata durata sederii pe teritoriul grecesc.

Formularul obligatoriu il gasiti AICI

DE RETINUT

Astfel, pe langa completarea declaratiei necesara la intrearea in Grecia, este obligatorie completarea unei alte declaratii, pentru tranzitarea Bulgariei. Aceasta poate fi accesata aici, varianta in limba BULGARA, sau aici, varianta in limba engleza.

Masuri de protocol la trecerea frontierelor terestre:

In momentul sosiri la punctul de control, se face controlul documentelor si a codului QR al fiecarei persoane, afisat pe ecranul dispozitivului mobil sau pe formularul tiparit cu codul QR.

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Trei oameni si-au gasit sfarsitul intr-un groaznic accident

In functie de codul acestora, turistii care intra sunt directionati catre zona de screening sau isi continua calatoria pana la destinatia finala, instructiunile se primesc de la personalul de frontiera cu privire la actiunile necesare in cazul in care apar simptome de infectii respiratorii, caz in care trebuie sa contacteze imediat

Centrul de operatii al Organizatiei Nationale de Sanatate Publica (EODY).

Daca turistii vor sa aiba mai multe opriri in Grecia, trebuie sa declare acest lucru si sa raporteze destinatia initiala si itinerariul lor de calatorie pentru urmatoarele 7 zile.

Pana cand rezultatele screeningului devin disponibile, persoanele sosite care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate sa se autoizoleze la adresa destinatiei finale, asa cum este declarata pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele lor sunt introduse in sistemul de informatii EODY, care este conectat la registrul COVID pentru a facilita urmarirea contactelor in cazul in care cineva se dovedeste pozitiv.

Citeste si articolul :   E oficial. Toti romanii trebuie sa aiba acest document, de la 1 iulie

Dupa finalizarea verificarii, acestia pot intra in Grecia, primind instructiuni cu privire la autoizolare pana la anuntarea rezultatelor screeningului.

Toti pasagerii trebuie sa respecte toate masurile de igiena preventiva necesare, care includ folosirea mastilor si pastrarea unei distante sociale.

Masuri de protocol pentru turistii sositi cu avionul:

Dupa aterizare, pasagerii intra in zona de verificare, unde se scaneaza codul QR, tiparit sau afisat pe ecranulunui dispozitiv mobil.

In functie de rezultatul scanarii, pasagerii sunt indrumati fie catre iesirea spre zona de control al pasapoartelor, fie spre zona de testare pentru noul coronavirus SARS-CoV-2.

Pana cand vor fi furnizate rezultatele analizelor, pasagerii testati sunt obligati sa se autoizoleze la adresa destinatiei finale, asa cum este declarata pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Dupa finalizarea testului, pasagerii intra in zona de control al documentelor si apoi spre iesire.

Toti pasagerii trebuie sa respecte toate masurile de igiena preventiva necesare, care includ folosirea mastilor si pastrarea unei distante sociale.

Autor