Inca sase elevi si o profesoara au fost confirmati pozitiv cu covid. Cursurile au fost suspendate

Creste numarul elevilor infectati cu noul coronavirus. Potrivit ultimelor infeormatii, inca sase elevi si un cadru didactic din Capitala au fost confirmati pozitiv cu COVID. Cursurile claselor respective au fost suspendate.

Alti doi elevi au fost confirmati pozitiv cu coronavirus la Scoala 56 din Capitala, si unul la Gradinita 280.

Trei elevi si o pofesoara confirmati pozitiv cu COVID in sectorul 4

In aceasta dimineata, a aparut informatia potrivit careia o eleva de la Scoala „Sf. Andrei” din Capitala a fost confirmata pozivit cu covid-19. Dupa aceasta, inca 3 copii si un cadru didactic au avut teste pozitive pentru SARS CoV-2.

Este vorba despre 3 elevi din Sectorul 4 al Capitalei. Unul invata in clasa a IV-a la Scoala Gimnaziala nr. 190, un altul e in clasa I la Scoala Gimnaziala nr. 113, iar al treilea e elev de clasa a III-a la Scoala Gimnaziala nr. 79.

Publicitate

Si un profesor a fost confirmat cu coronavirus, la Scoala Gimnaziala nr.129.

Citeste si articolul :   Pacientii cu COVID-19 vor fi tratati prin ozonoterapie

In unitatile de invatamant unde se afla copii cu coronavirus, cursurile se vor suspenda potrivit noului ordin comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii.

In privinta cazului in care a fost confirmat un profesor, prevederile legale in vigoare arata ca ”la aparitia cazurilor de imbolnavire cu virusul SARS-CoV-2 in randul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligatia de a anunta conducerea unitatii de invatamant care va informa DSP/DSPMB si care in urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contactii directi ai acestora si va decide impreuna cu conducerea unitatii de invatamant daca se impune suspendarea activitatilor didactice la nivelul unitatii de invatamant.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.