Alerta Maxima! Planul Rosu, activat. 14 persoane duse la spital

Mineri intoxicati cu fum si gaze toxice in Mina Livezeni, judetul Hunedoara. Autoritatile sunt in alerta maxima.

„Conform informatiilor furnizate de apelant, mai mult persoane aflate in subteran ar fi intoxicate cu fum si gaze toxice. Avand in vedere numarul persoanelor implicate, la nivelul judetului a fost activat planul rosu de interventie”, anunta IGSU.

14 mineri au fost implicati in accidentul care a avut loc in mina Livezeni, in aceasta dimineata. Minerii s-au intoxicat cu fum si gaze toxice, dupa ce o instalatie a luat foc, iar autoritatile au activat “planul rosu” de interventie.

S-a intervenit cu o autospeciala pentru transport victime multiple, 5 ambulante SMURD si 3 ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

A fost prealertat si un elicopter SMURD.

„Din primele date vorbim e 13-14 persoane. S-a declansat si planul rosu de interventie. Penru moment mai este un singur miner care mai trebuie scos, cei care au iesit la suprafata sunt cooperanti, insa au fost transportati la spital”, au transmis reprezentantii ISU Timisoara.

Citeste si articolul :   Presedintele Iohannis anunta noi restrictii!

Prefectul de Hunedoara a spus ca, “un aparat a luat foc si minerii s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cu toate acestea, 10 dintre ei au reusit sa iasa pe picioarele lor din mina. Un caz este ceva mai grav”

Conform primelor informatii, de vina ar fi o avarie la un transformator.

Autor