Probleme mari in Grecia. Medicii i-au avertizat pe localnici dar si pe turisti

Incendii si vreme extrema in Grecia. 16 persoane au fost spitalizate in in statul elen, cu probleme respiratorii, din cauza “valului istoric de caldura” care a cuprins aceasta tara, producand numeroase incendii de vegetatie, a transmis duminica DPA.

Cateva locuinte din regiunea localitatii Egion au fost distruse de flacari. Duminica dimineata pompierii greci controlau aceste incendii, dar pericolul de a se extinde ramane foarte mare, din cauza secetei din ultima perioada.

Acest “val istoric de caldura”, asa cum l-au caracterizat meteorologii, a adus temperaturi de peste 43 de grade Celsius in ultimele zile. Meteorologii au anuntat ca in unele regiuni ale Greciei se vor inregistra duminica temperaturi de aproximativ 45 grade Celsius. In timpul noptii, temperaturile din zonele urbane nu vor cobori sub 30 de grade Celsius.

Potrivit expertilor, acest val de caldura este unul dintre cele mai lungi din ultimele decenii. Temperaturile nu vor scadea sub 40 de grade Celsius pe timpul zilei inainte de data de 8 august.

Apararea Civila a dispus oprirea sau reducerea pe cat posibil a muncii fizice in exterior in aceasta perioada.

Citeste si articolul :   Protest in Timisoara fata de carantinarea orasului. Oamenii au dat foc mastilor!

Medicii i-au sfatuit pe localnici dar si pe turisti sa se fereasca de soare si sa nu consume alcool. De asemenea, pentru a combate efectele caniculei, oamenii sunt incurajati sa faca dusuri dese si sa poarte haine din bumbac, lejere, in culori deschise.

Organizatii pentru apararea animalelor au lansat apeluri catre locuitori sa puna apa, in locuri cu umbra, pentru animalele fara stapan.

Autor