Au aparut primele cirese in pietele din Romania. Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru un kilogram

Au aparut primele cirese in pietele din Romania, dar pretul este exorbitant. Chiar daca este jumatatea lunii mai, delicioasele ciresele nu sunt romanesti, ci de import, din Grecia. Potrivit vanzatorilor, acesta ar fi si motivul pentru pretul atat de piperat. Iata ca un kilogram de cirese se poate vinde chiar si cu 80 de lei.

Mai avem de asteptat pana la aparitia cireselor romanesti, asa ca pofticiosii le pot savura dosr pe cele venite din Grecia. Fiind un pret asa de mare, cei mai multi se multumesc doar cu privitul.

Acelasi lucru se intampla si in pietele din judetul Valcea. Lume trece, le priveste, dar nimeni nu cumpara.

Publicitate

Cei mai multi dintre romani sunt revoltati de costul exorbitant. Totusi, mau sunt si oameni care sunt de parere ca, pentru perioada in care ne aflam este unul corect.

In piata Resita Nord, un comerciant a reusit sa vanda 15 kg de cirese, cu 80 de lei kg.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, a respins o propunere a primului-ministru grec Kyriakos Mitsotakis pentru un certificat de vaccinare COVID-19 la nivel european

Unii comercianti spun ca pretul  la angrosisti este undeva la 50 de lei, la care trebuie sa isi puna si ei cheltuielile cu transportul, vanzarea si sa si castige ceva. Pana la sosirea cireselor romanesti in piete, ne cam punem pofta in cui. Or fi ele delicioase, dar si sa dai 80 de lei pe kilogram mi se pare o mare prostie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.