Cum sa scapi de cearcanele de sub ochi

Cearcanele de sub ochi ofera oricarei persoane un aspect  obosit si imbatranit. Iata ce poti face pentru a scapa de cearcane, astfel incat ochii tai sa nu mai arate ca niste ochi  de panda.

Aflati cauza cearcanelor

Inainte de a incepe sa scapati de cearcane, trebuie sa aflati motivul aparitiei lor. Pungile si vanataile din jurul ochilor pot aparea din diverse motive – lipsa somnului, reactii alergice, afectiuni, modificari legate de varsta, trasaturi faciale. Dupa ce ati aflat motivul, veti putea gasi o modalitate adecvata de a face fata „ochilor panda”. Desigur, indiferent de motiv, mascarea obisnuita a cearcanelor  cu produse cosmetice poate ajuta, dar da doar un efect temporar. In acelasi timp, nu toata lumea poate folosi corect agentii de mascare.

Daca motivul este lipsa de somn si stare de rau

Normalizeaza somnul

Cel mai evident, dar foarte eficient mod de a scapa de cearcanele de  sub ochi. Dormi 7-8 ore pe zi, incearca sa te culci la aceeasi ora in fiecare seara  – in caz contrar, nu numai ochii  sunt obositi, ci si problemele de sanatate vor incepe sa te deranjeze din cauza lipsei de somn.

Publicitate

Bea multe lichide

Mai ales in perioada bolii. Deshidratarea duce adesea la cearcane  in jurul ochilor. Incepeti sa beti cel putin cu  cateva pahare mai multa apa pe zi si veti observa ca umbrele de sub ochi s-au redus considerabil. Doar nu va lasati purtati cu bauturi noaptea – acest lucru poate duce la umflaturi, iar apoi cearcanele de sub ochi vor fi completate cu pungi foarte carismatice.

Spalati-va fata cu apa rece

Apa rece ajuta la reducerea umflaturilor si la imbunatatirea circulatiei sangelui. Daca aveti cuburi de gheata in frigider, le puteti aplica la ochi pentru o vreme dupa trezire. Este mai bine sa infasurati gheata intr-o carpa subtire si abia apoi sa o aplicati pe ochi timp de aproximativ 30-60 de secunde. Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila, iar contactul direct cu gheata poate deteriora capilarele – apoi vasele de sange rupte de culoare rosie vor fi adaugate si la vanatai.

Citeste si articolul :   De ce este important sa plantezi sticle de plastic in gradina in octombrie?

Folositi produse pentru ochi cu retinol si cofeina

Cofeina ajuta la eliminarea excesului de lichid si constrang vasele de sange, in timp ce retinolul promoveaza productia de colagen, care la randul sau netezeste si imbunatateste elasticitatea pielii.

Daca  aveam cearcane sub ochi datorita alergiilor

Cel mai sigur remediu, desigur, este suprimarea reactiei alergice. Incercati sa nu uitati sa luati in timp util antihistaminicele potrivite pentru dvs. Daca alergia s-a manifestat deja sub forma de intunecare sau roseata sub ochi, atingeti-le mai putin. Atingerea frecventa va poate irita si mai mult.

Publicitate

Autor