Grecia anunta noi restrictii

Autoritatile elene au anuntat ca, incepand cu data de 21 august, vor impune noi restrictii in insula Mykonos si in regiunea Halkidiki. Aceste restrictii vin din cauza numarului mare de cazuri de infectare cu noul virus.

Masca obligatorie in spatii inchise si deschise.

Printre regulile impuse se regasesc interzicerea completa a organizarii de petreceri si festivitati, a reuniunilor mai mari de 9 persoane, atat publice cat si private, si purtarea obligatorie a mastii in spatii inchise si deschise.

Masuri noi pentru restaurante restaurante si terase.

La aceeasi masa pot sta numai patru persoane, exceptie pentru rudele apropiate, pentru care limita este de 6 persoane.

Restrictiile expita pe data de 31 august.

Grecia a inregistrat, marti, 269 de cazuri noi. Acesta este cel mai mare numar de cand a fost depistat primul caz, pe data de 26 februarie.

Nikos Hardalias, ministru adjunct al Protectiei civile, a anuntat marti ca Grecia se afla intr-o situatie mai buna decat majoritatea statelor europene. El a declarat ca Grecia se afla pe locul 180 ca numar de decese la un milion de locuitori. Faptul ca oamenii nu au respectat distantarea fizica a dus la cresterea numarului de cazuri, a mai spus el.

Citeste si articolul :   Au aparut primele cirese in pietele din Romania. Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru un kilogram

In total, Grecia – cu o populatie de 10,7 milioane de locuritori – a inregistrat peste 7.400 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus si 232 de decese asociate bolii, potrivit datelor Universitatii Johns Hopkins.

Autor