Urmarire cu masinile si focuri de arma pentru prinderea unor contrabandisti de tigari

Politistii suceveni au tras focuri de arma si au participat la o urmarire cu masini pentru a captura peste 1,5 milioane de tigarete de contrabanda. In timpul misiunii, politistii au folosit pentru prima data dispozitivele de blocare a trecerii auto primite in septembrie.

Potrivit politistilor, joi, in jurul orei 02.15, in comuna Straja, pe DJ 209 G, un echipaj de politie a identificat in trafic un microbuz care se deplasa pe drumul public, secondat la mica distanta de un autoturism. A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, insa cele doua vehicule nu au oprit, plecandu-se in urmarirea lor, cu folosirea semnalelor acustice si luminoase.

Politistii spun ca „autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de sicanare in trafic a autospecialei si de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scaparea microbuzului”.

Ulterior, a fost alertat un alt echipaj de politie, care a instituit un filtru rutier pe raza orasului Vicovu de Sus. S-a efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, dupa care, in premiera, a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului si trecerii auto asupra microbuzului.

Politistii au tras mai multe focuri de arma, iar contrabandistii au abandonat microbuzul si au fugit in lunca raului Siret.

Citeste si articolul :   Amenzi dupa protestul de noapte fata de purtarea mastii si noile restrictii

„Acesta si-a continuat deplasarea, insa a fost nevoit ulterior sa opreasca, avand in vedere avariile suferite la nivelul pneurilor. In toata aceasta perioada, autoturismul care insotea microbuzul a efectuat manevre riscante pentru a asigura scaparea acestuia. Politistii au executat focuri de arma in plan verical dar si asupra celor doua vehicule. Conducatorul microbuzului a oprit sub protectia celuilalt autoturism, a sarit din microbuz si a fugit in lunca raului Suceava din apropiere, celalalt autoturism abandonand microbuzul. Echipajul de politie a indisponibilizat microbuzul asigurand paza acestuia, existand riscul ca persoanele implicate in sfera contrabandei sa revina, avand in vedere cantitatea mare de tigarete transportate”, au precizat politistii.

In microbuz au fost descoperite 76.149 de pachete de tigarete care contin 1.522.980 bucati tigarete diferite marci, de provenienta extracomunitara. Politia continua cercetarile pentru prinderea contrabandistilor.

Autor