Cum vor fi recalculate pensiile romanilor?

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, prezenta la TVR 1, a vorbit despre recalcularea pensiilor.

”In acest moment as putea spune ca pensiile vor fi calculate pe baza legii in vigoare. Legea care a fost vanturata in fata pensionarilor va fi cel mai probabil prorogata pentru ca, in paralel cu calcularea pensiilor, sa pregatim o noua lege a pensiilor care sa aduca echitate in sistemul de pensii. Anul viitor pensiile urmeaza sa intre la plata in acest sistem nou.”, a declarat ministrul Muncii.

”Voi declansa ceea ce trebuia facut din iulie 2019, sa dau un ordin de ministru prin care sa fie revizuite toate dosarele de pensie.”, a mai spus Turcan.

Cum vor fi recalculate pensiile romanilor?

Ministrul Muncii a explicat ca recalcularea pensiilor nu prevede scaderi ale sumelor. Turcan a explicat ca persoanele care vor iesi pe formula de contributivitate cu o pensie mai mica vor ramane la acelasi nivel al pensiei.

”Nu se opereaza scaderi de pensii se realizeaza o recalculare pentru a introduce mai multi indicatori care sa introduca contributivitatea. Cei care au iesit pe formula de contributivitate cu pensii mai mici vor ramane la acelasi nivel al pensiei.”, a mentionat ministrul Muncii.

Citeste si articolul :   Raluca Turcan, anunt important pentru pensionari. Ce pensii vor creste dupa recalculare.

”Mai sunt tot felul de tipuri de beneficii pe care oamenii le-au avut in decursul timpului si care nu sunt luate in calculul actual al pensiilor. Nicio pensie nu va scadea”, a clarificat Raluca Turcan.

Aceasta a mai spus ca, in ceea ce priveste contributivitatea, exista disproportii uriase si subliniaza ca pentru unii romani s-au luat in calcul anumite sporuri si s-a creat un dezechilibru. In plus, ministrul a mai spus ca pensiile vor fi recalculate pe o noua formula care nu poate fi facuta public inca.

”Pensiile vor fi recalculate pe o formula care va fi introdusa in legea pensiilor. Pana cand nu voi discuta aceasta formula nu o voi putea face publica”, a mai declarat Raluca Turcan.

Procentul cu care vor fi majorate pensiile va fi anuntat odata cu primirea bugetului de stat.