Fara creme scumpe: 5 produse pentru o piele sanatoasa si stralucitoare

Sanatatea pielii noastre poate fi afectata de obiceiuri necorespunzatoare , ecologie, stres, produse cosmetice necorespunzator alese, precum si o alimentatie dezechilibrata. Daca dieta ta este prea bogata in zahar si grasimi, iti poate afecta nu numai talia, ci si fata – sub forma de uscaciune, descuamare, puncte negre, cosuri, riduri timpurii si asa mai departe.

Pentru a-ti imbunatati starea pielii si a o mentine sanatoasa, neteda si stralucitoare pentru o perioada lunga de timp, limiteaza-ti aportul de dulciuri, alimente procesate si fast-food si adauga aceste cateva alimente in dieta ta.

Somon

Somonul si alti pesti bogati in acizi grasi omega-3 pot reduce inflamatia pielii, precum si hidrateaza si mentin elasticitatea. In plus, grasimile sanatoase din peste va pot proteja pielea de razele UV daunatoare, ceea ce este deosebit de important in primavara si vara, cand soarele este mai activ.

Strugurii

Strugurii sunt bogati in flavonoide si resveratrol, substante fitochimice care previn aparitia ridurilor datorita proprietatilor antioxidante. In plus, strugurii contin vitaminele A si C, care imbunatatesc elasticitatea pielii si o protejeaza de radiatiile ultraviolete.

Avocado

La fel ca si pestele, avocado este bogat in grasimi mononesaturate sanatoase, dar contin si luteina si zeaxantina, care imbunatatesc tonusul pielii. Avocado poate fi adaugat la o varietate de feluri de mancare, dintre care majoritatea sunt foarte usor de preparat.

Rosii

Rosiile sunt o sursa excelenta de vitamina C, precum si beta-caroten, luteina si licopen. Aceste substante salveaza pielea de efectele radicalilor liberi, previn aparitia ridurilor si a pliurilor profunde. Asocierea rosiilor cu alimente grase, cum ar fi branza sau uleiul de masline, poate spori efectele luteinei si licopenului, deoarece grasimea promoveaza o mai buna absorbtie.

Nuci

Nucile sunt un aliment excelent nu numai pentru creier si inima, ci si pentru sanatatea pielii. Pe langa acizii grasi omega-3, acestia contin vitamina E si seleniu, care protejeaza pielea de efectele nocive ale factorilor de mediu. Nucile sunt, de asemenea, bogate in zinc, care controleaza productia de sebum si previne formarea inflamatiei si a punctelor negre.

Autor