Consumul de oua favorizeaza sanatatea si pierderea in greutate

Anterior, in comunitatea stiintifica, se credea mult timp ca consumul de oua este periculos pentru sanatate, deoarece acestea cresc nivelul colesterolului din sange.

Studii recente au aratat ca afirmatiile cu privire la pericolele oualor sunt prea exagerate, deoarece pentru ca acestea sa fie daunatoare, trebuie sa mananci doar oua in fiecare zi. Oamenii de stiinta au dovedit ca, daca mananci 1 – 2 oua zilnic, nu va exista niciun rau pentru corp, dar vor fi multe beneficii.

Studii recente arata ca consumul de oua nu creste riscul de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale. Acest produs este o sursa excelenta de vitamine, in special: B2, B12, A si E.

Ouale contin, de asemenea, minerale vitale pentru corpul uman, care ii intaresc rezistenta la boli. Acestea contin cantitati semnificative de zinc, fier si fosfor.

Publicitate

Publicitate

Mai important, acest produs este o sursa de antioxidanti care ajuta la mentinerea vederii clare chiar si la batranete, precum si una dintre cele mai perfecte surse de nutrienti. Un studiu a constatat ca consumul regulat de oua reduce riscul anumitor tipuri de cancer.

Citeste si articolul :   100 de grame de seminte de floarea-soarelui sunt bune pentru inima si starea ta de spirit

De asemenea, este important – ouale sunt o sursa excelenta de proteine care sunt pe deplin absorbite de corpul uman. Sunt utile persoanelor care doresc sa se mentina in forma, deoarece compozitia aminoacizilor din oua este optima pentru cresterea musculara.

Ei bine, nu ar trebui sa excludeti ouale din dieta pentru acele persoane care doresc sa slabeasca. S-a dovedit ca prin utilizarea acestui produs la micul dejun, o persoana reduce aportul zilnic de calorii cu 400 kcal, deoarece dupa ce a mancat oua senzatia de satietate dureaza mai mult. Oamenii de stiinta cred ca, alegand zilnic ouale pentru micul dejun, o persoana poate pierde cu usurinta pana la 1,5 kilograme de greutate fara niciun efort suplimentar.

Publicitate

Autor