Cinci alimente delicioase, sanatoase, cu continut scazut de carbohidrati

Multi oameni reduc carbohidratii pentru a reduce caloriile, a pierde in greutate si pentru a controla glicemia. Nu este usor sa renunti la alimentele cu carbohidrati, deoarece sunt placute de mancat. Dar alimentele cu continut scazut de carbohidrati pot fi gustoase si, important, sanatoase. Iata cateva dintre ele.

Masline

Maslinele sunt un produs amator cu un gust specific pe care multa lumele adora. . O suta de grame de masline care  contin doar cinci grame de carbohidrati, precum si vitamina E, sodiu, calciu si potasiu. Puteti manca masline simple  (desigur, daca va place gustul) sau le puteti adauga la salate, aperitive, supe, feluri principale, sandvisuri etc.

Migdale

Migdalele contin o cantitate mica de carbohidrati (13 grame), dar sunt destul de bogate in calorii. Cu toate acestea, aceasta produs  te satura rapid, ceea ce face dificil consumul prea mult. Migdalele sunt o sursa bogata de magneziu si fibre, care ajuta nucile sa asigure o satietate de lunga durata.

Branza

Nu sunt multi oameni in lume carora sa nu le placa niciun fel de branza. Branza poate varia in calorii, dar majoritatea contin cantitati mici de carbohidrati. Dar sunt bogate in proteine, calciu, sodiu, fosfor, vitaminele A si B12. Branza este o gustare grozava pe cont propriu, dar face, de asemenea, un plus excelent la preparatele din carne si legume, produse de patiserie si cateva vinuri.

Ardei gras

Ardeiul gras este doar un depozit de vitamina C, care contine foarte putini carbohidrati si calorii. Ardeii pot fi folositi pentru a face tocane de legume, salate si multe feluri de mancare asiatice. Ardeiul gras, spre deosebire de ardeiul iute, nu este picant  si are un gust placut si dulce.

Vita

Cantitatea de carbohidrati din carne de vita aproape tinde la zero, dar in acelasi timp este bogata in multe alte substante importante pentru organism: fier, zinc, potasiu, magneziu si vitamine B.

Publicitate

Publicitate

Autor