Afla daca mananci suficient – ai recunoaste aceste semnale ale corpului

A manca prea putin poate face chiar mai dificil procesul de slabire decat ai crede.

Daca doriti sa slabiti, trebuie sa consumati mai putine calorii decat ardeti – este extrem de simplu. Din pacate, insa, prea putine calorii in prea mult timp au efectul opus. Ar trebui sa cunoasteti aceste semne, astfel incat sa stiti daca va furnizati corpului suficienta energie.

Mananci suficient pe zi?

Energie insuficienta

Publicitate

Ce mananci pe zi? Iti oferi corpului tau suficienta energie? Corpul tau are nevoie de calorii pentru a arde calorii. Metabolismul dvs. este pus in miscare si aceasta este singura modalitate de a pierde in greutate. Daca corpul tau nu este alimentat cu suficiente calorii, atunci trece la modul de economisire a energiei. Acest lucru face dificila pierderea in greutate, deoarece corpul tau incearca sa „se tina” de tot ceea ce mananci. Deci, ar trebui sa va asigurati intotdeauna ca mancati suficienta mancare si sa nu va aduceti corpul in „suferinta”.

Semne

Trebuie sa va amintiti ca: daca doriti sa slabiti, trebuie sa va asigurati intotdeauna ca nu depasiti limita inferioara a „prea putine calorii”. Daca faceti deja acest lucru, este posibil sa nu mai puteti pierde in greutate si grasime corporala. Nu sunteti sigur daca consumati prea putine calorii? Atunci fii atent la aceste semnale din corpul tau.

Citeste si articolul :   Carbohidrati, proteine si grasimi lucruri pe care ar trebui sa le cunoastem pentru o viata sanatoasa

1.Te gandesti la mancare tot timpul

Desigur, de multe ori te gandesti la mancare pur si simplu pentru ca este atat de delicioasa. Dar daca intr-adevar nu va puteti gandi la altceva si cautati in permanenta alimente, deschideti frigiderul si aveti pofta de mancare, atunci cu siguranta ar trebui sa mancati mai mult. Aceasta inseamna, de exemplu, o portie mai mare de fulgi de ovaz dimineata sau putin mai mult orez sau paste la pranz. Deci, asigurati-va ca ati pus suficienta mancare pe farfurie.

2.Sari peste mese

S-ar putea sa credeti ca sarirea meselor este o strategie buna pentru a reduce cantitatea de calorii pe care o consumati. Din pacate, asta nu functioneaza asa. Daca nu luati micul dejun, pranzul sau sariti peste cina, motorul de ardere a energiei al corpului dvs. se va opri si el.

3.Ai dureri de cap constante

Te simti ametit tot timpul, ai dureri de cap si esti obosit? Atunci creierul tau nu obtine suficienta energie. Nivelul zaharului din sange este prea scazut. Prin urmare, trebuie sa va asigurati ca circulatia dvs. nu se inclina. Fructele sau fructele uscate (de exemplu, mango) furnizeaza energie direct, deoarece organismul poate transforma cu usurinta fructoza in glucoza. Iar glucoza este combustibilul pe care il foloseste corpul nostru. Apropo, acest lucru este valabil si pentru bauturi! Pe langa faptul ca mananci suficient, ar trebui sa bei si suficient!

Citeste si articolul :   Ce vara te asteapta in functie de semnul zodiacului

4.Cand te gandesti la exercitii fizice, obosesti

In general, ai putina energie si nu ti-ai putea imagina ca faci o ora de antrenament de intensitate mare? Atunci ar trebui sa lucrati la echilibrul energetic. Daca corpul tau este capabil sa faca sport, atunci esti in siguranta – daca corpul tau este preocupat in primul rand de „supravietuire”, deoarece nu consumi suficienta energie, atunci nu exista energie suplimentara pentru a face sport.

5.Esti usor iritat

Daca mananci prea putin, starea ta de spirit se reduce si ea. Devii iritabil. A fost chiar dovedit stiintific. Daca nu ai avut destule calorii, te enervezi si frustrezi.

6.Chiar daca tocmai ai mancat, iti vei recapata imediat pofta de mancare

V-ati terminat deja cina, dar inca va este foame? Atunci pur si simplu ai mancat prea putin sau nu ai mancat substantele nutritive de care are nevoie corpul tau. Daca mananci cartofi prajiti, chiar daca sunt o portie mare, corpul tau se poate infometa din nou rapid, deoarece cartofii prajiti nu sunt foarte hranitori. Deci, nu este vorba doar de portie ci si de continut. Esti ceea ce mananci. Asigurati-va ca mancati cereale integrale, proteine ​​si grasimi sanatoase. Si foarte important: verdeata nu trebuie sa lipseasca!

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.