7 semne ca o dieta nu este potrivita pentru tine

Sanatatea ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate absoluta si sa nu cada prada nebuniei dietetice. Iata primele sapte semne ca dieta ta este daunatoare pentru corpul tau.

1. Raceala frecventa si prelungita

Raceala apare  destul de des si este mai severa decat de obicei? Acest lucru se poate datora faptului ca urmarea unei diete cu continut scazut de calorii a dus la un deficit de substante nutritive si minerale importante.

Consumul de prea putine proteine slabeste si sistemul imunitar. Pentru ea, el este un material de constructie si principalul furnizor de energie.

2. Cefalee

Dieta inseamna intotdeauna stres asupra corpului si mintii. Poate fi insotit de simptome de sevraj, manifestate, de exemplu, de o durere de cap.

Publicitate

Acest lucru ii poate afecta in special pe cei care au urmat mai intai o dieta cu carbohidrati si apoi au trecut radical la o dieta fara carbohidrati combinata cu o dieta cu continut scazut de grasimi.

Citeste si articolul :   Cum afecteaza fumatul corpul

Prea multa proteina forteaza corpul in gluconeogeneza, ceea ce inseamna ca proteina este convertita in glucoza.

Aceasta afectiune dureaza de obicei doar cateva zile. In acest caz, nutritionistii recomanda cresterea aportului de grasimi mononesaturate si polinesaturate. Daca acest lucru nu ajuta, este recomandabil sa consultati medicul de familie.

3. Piele palida si uscata, par si unghii fragile

Pielea si parul au nevoie, de asemenea, de proteine si minerale pentru a rezista influentelor externe ale mediului si a se regenera bine.

Daca parul tau devine subtire si cade, iar pielea ta este uscata, inseamna ca dieta ta nu ofera organismului suficiente substante nutritive.

Cel mai bun lucru de facut pentru a remedia situatia este sa va reganditi dieta cat mai curand posibil.

4. Oboseala si ameteli

Datorita restrictiei aportului de alimente, exista adesea o lipsa de vitamine in organism. Deci lipsa vitaminei D cauzeaza oboseala, slabiciune si ameteli.

In plus, deficienta de proteine si defalcarea musculara asociata duc la pierderea de energie.

Citeste si articolul :   Care sunt primele semne ale pancreatitei

5. Digestie slaba

Intreruperile digestive apar adesea cu o dieta bogata in grasimi, fara carbohidrati. De obicei, exista o lipsa de aport de fibre, care joaca un rol important in procesul de digestie.

6. Respiratie urat mirositoare

Cu diete extrem de scazute de carbohidrati, cum ar fi dieta ketogenica, urinarea constanta poate duce la dezechilibru electrolitic.

In loc de zahar, corpul se transforma in grasime stocata ca sursa de energie si incepe sa o proceseze. In timpul acestui proces, se produc cetone, care sunt eliberate in timpul urinarii frecvente. De aici apare aparitia simptomelor corespunzatoare: respiratie urat mirositoare, frisoane, cefalee etc.

7. Transpiratie

In cazul unei diete bogate in proteine, se consuma de obicei alimente acide precum carnea si pasarile de curte, branza, laptele si produsele lactate.

Drept urmare, echilibrul acido-bazic al corpului scapa de sub control, iar procesele metabolice inceteaza sa functioneze fara probleme. Acest lucru poate duce la transpiratie crescuta.

In acest caz, ar trebui sa va ganditi la dieta dvs. si sa rezistati acidificarii corpului cu ajutorul legumelor si fructelor. Daca sunt observate toate simptomele de mai sus, dieta curenta ar trebui inlocuita cu o dieta mai echilibrata si hranitoare.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Marinescu: Cum facem diferenta dintre o raceala, gripa si COVID-19.

Aceasta este singura modalitate de a slabi in mod corespunzator si de a ramane sanatos.

Publicitate

Publicitate

Autor