6 ceaiuri benefice pentru raceala

Ceaiurile și ierburile ajuta nu numai impotriva depresiei de iarna ci si impotriva tusei, nasului infundat sau a durerilor de gat.

Ceaiul de ghimbir pentru raceala: antiinflamator

Ceaiul de ghimbir este unul dintre remediile naturale preferate pentru raceli. Tuberculul are un efect antiinflamator si intareste sistemul imunitar. Mod de preparare: Se curata o radacina proaspata de ghimbir si se taie felii, se opareste cu apa fierbinte, se lasa la infuzat 10 minute. Sfat: Adaugati putina miere, care are si un efect antiinflamator.

Florile de sosc au un efect de transpiratie

Publicitate

Uleiurile esentiale din flori de soc reduc febra și te fac sa transpiri. In plus, cresc formarea de mucus, ceea ce ajuta la expectorare. Cel mai bine este sa beti acest ceai cu o ora inainte de culcare. Mod de preparare: Se toarna 200 ml de apa fierbinte peste aproximativ două lingurite de floare de soc si se lasa  la infuzat timp de 10 minute.

Citeste si articolul :   Cele cinci beneficii ale ghimbirului

Salvia calmeaza dorinta de a tusi

Exista peste 500 de soiuri de salvie, dar numai cea reala este folosita in medicina. Ingredientele ucid bacteriile, amelioreaza tusea si calmeaza membranele mucoasei iritate. Ceaiul de salvie poate fi folosit si rece pentru a face gargara pentru dureri din gat sau amigdalita. Mod de preparare: Se toarna aproximativ doua lingurite de frunze de salvie uscata peste apa fierbinte si se lasa deoparte pentru aproximativ 10 minute. Indulciti cu miere daca este necesar.

Macesele sunt adevărate “bombe” de vitamine

Ceaiul de macese se face din coaja fructului si contine de cinci ori mai multa vitamina C decat o lamaie. Ceaiul ajuta la raceli, dar are și un efect preventiv. Mod de preparare: Se toarna 1-2 lingurite de macese (spalate și fara tulpini) peste  apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 10 minute.

Ceaiul de cimbru pentru raceala si tuse

O ceasca cu ceai de cimbru contine calciu, crom, fier, magneziu, mangan, potasiu si seleniu. De asemenea, contine flavonoide, complexul de vitamine B, C si D, taninurile si multe principii active. Este indicat sa aveti cimbru uscat la indemana iarna deoarece este util in lupta cu simptomele racelii, in special cu tusea. Ajuta la descompunerea mucusului si este folosit cu succes impotriva bronsitei si a altor afectiuni respiratorii.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, cat dureaza imunitatea anti-COVID19.

Catina intareste sistemul imunitar

Fructul de culoare portocalie mai este numit si „Lamaia nordului”. Contine o cantitate extrem de mare de vitamina C, precum si carotenoizi valorosi, vitamina B, vitamina E si K. Catina intareste sistemul imunitar, are efecte antiinflamatorii si ajuta la depasirea rapida a racelii. Mod de preparare: Se toarna apa clocotita peste doua lingurite de boabe de catina si se lasa la infuzat aproximativ 6-8 minute.

Floarea de tei slabeste mucusul

Ceaiul ajuta la raceli – si a fost folosit impotriva sa de secole: are un efect ca inductor de transpiratie, expectorant si calmant al durerii de gat. In plus, florile de tei reduc stresul l si te ajuta sa dormi si sa ai un somn odihnitor. Mod de preparare: Se toarna 250 ml de apa clocotita peste doua lingurite de floare de tei proaspata sau o lingurita de flori uscate si se lasa la infuzat aproximativ 10 minute.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.