5 remedii naturale pentru sanatatea si frumusetea parului

Este posibil sa se imbunatateasca starea si aspectul parului nu numai cu mijloace speciale, ci si cu ajutorul ingredientelor naturale. Multe produse  de par, contin vitamine, minerale, acizi benefici si agenti antifungici. Ele pot hidrata parul, il pot proteja de deteriorari, pot imbunatati cresterea, pot reduce matreata si multe altele.

Iata cinci dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului.

Avocado

Uleiul de avocado, datorita acizilor grasi pe care ii contine, ajuta la reducerea ruperii parului si la prevenirea deteriorarii prin uscare prin suflare si coafare la cald. De asemenea, hidrateaza si inmoaie perfect parul. In plus, avocado contine antioxidanti care protejeaza parul de murdarie si reduc fragilitatea. Iar pentru cei care cauta o coafura eleganta, uleiul de avocado poate ajuta la aranjarea  parului incretit si neregulat.

Miere

Mierea, ca si uleiul de avocado, este bogata in antioxidanti si are capacitatea de a combate radicalii liberi si stresul oxidativ care poate afecta negativ parul. Mierea poate ajuta la refacerea parului dupa expunerea prelungita la soare si la protejarea acestuia impotriva efectelor nocive ale poluarii mediului. De asemenea, hidrateaza perfect si salveaza parul de fragilitate. Mierea ajuta si la combaterea matretii, potrivit unui studiu din 2001 . Participantii la studiu care au facut tratamente cu miere pentru parul lor au observat dupa doar doua saptamani ca au avut mult mai putina mancarime si descuamare.

Publicitate

Ulei de cocos

Uleiul de cocos poate patrunde adanc in par, protejandu-l astfel impotriva deteriorarii si pierderii de proteine. Cu toate acestea, trebuie sa aplicati ulei de nuca de cocos pe parul dvs. cu atentie, fara a-l freca in scalp, deoarece este foarte dificil sa va spalati cu apa (in special cu apa rece). Ca urmare, parul poate ramane gras pentru o lunga perioada de timp. Pentru a elimina excesul de ulei de nuca de cocos din par, folositi acid citric, sampon uscat, gel de aloe vera si un amestec de oua.

Ulei  esential de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietati antifungice puternice, deci este bun pentru matreata si reduce mancarimea si descuamarea scalpului. Un studiu realizat de oamenii de stiinta  a dovedit eficienta uleiului de arbore de ceai in lupta impotriva matretii. Participantii la studiu care au folosit sampon cu ulei de arbore de ceai si-au imbunatatit scalpul  cu 41%.

Citeste si articolul :   Cum sa tii insectele departe de casa cu bicarbonat de sodiu?

Aloe vera

Aloe este bun atat pentru par, cat si pentru scalp. Planta favorizeaza cresterea, intarirea, hidratarea si netezirea parului. De asemenea, are proprietati antifungice si antibacteriene, asa ca se descurca bine cu matreata si ciuperca scalpului. Daca parul tau tinde sa fie gras, atunci aloe poate ajuta la eliminarea excesului de ulei in jurul foliculilor de par.

Publicitate

Autor