Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Capitalei

Raed Arafat, seful DSU, a anuntat ca in sedinta autoritatilor care va avea loc duminica, la nivelul Bucurestiului, nu se va lua in discutie carantinarea Capitalei.

Precizarile secretarului de stat vin in contextul in care zona metropolitana a Capitalei este complet rosie, din cauza ratei mari de infectare.

In judetul Ilfov, sunt deja 10 localitati unde se aplica restrictii suplimentare.

Publicitate

„Nu (nu va fi carantina in Bucuresti – n.r.). Duminica va fi o sedinta la Prefectura Bucuresti, dar este pe prelungirea masurilor actuale, nu pe carantina (…). La acest moment nu s-a pus in discutie carantinarea Bucurestiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localitati si am semnat toate propunerile facute pe baza datelor pe care le au, iar maine Bucurestiul urmeaza sa aiba sedinta pentru prelungirea masurilor care sunt implementate de 14 zile si care vor fi prelungite”, a spus Arafat.

Publicitate

La Spitalul Victor Babes din Bucuresti, situatia e disperata, deoarece nu mai sunt locuri la ATI de doua saptamani. De asemenea, si la Institutul Marius Nasta se fac eforturi pentru pacienti.

Citeste si articolul :   Autoritatile sunt in alerta. Care ar fi de fapt numarul real de cazuri de infectare cu coronavirus din Italia

Mai multe persoane s-au adunat, sambata, in Piata Universitatii si in Piata Victoriei din Bucuresti, pentru a protesta fata de obligativitatea purtarii mastii de protectie impotriva Covid-19.

In prezent, opt judete si Bucurestiul sunt in scenariul rosu, din cauza numarului mare de imbolnaviri cu Covid-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.