Sase alimente si bauturi care iti vor oferi energie instantaneu

Vietile noastre devin din ce in ce mai aglomerate, iar listele noastre de activitati par nesfarsite si necesita o atentie constanta. Angajarea excesiva provoaca mult stres si ne lipseste rapid de energie. Pentru a-ti restabili energia  si a avea timp sa-ti realizezi toate planurile, foloseste aceste cateva alimente si bauturi.

Ceai de menta

Potrivit unui studiu  , compusii continuti de diferite tipuri de menta amelioreaza oboseala, maresc concentrarea si imbunatatesc functionarea sistemului nervos. In plus, ceaiul de menta este racoritor pe vreme calda si amelioreaza durerile de cap migrenoase.

Unt de arahide

Untul de arahide este bogat in grasimi, proteine si fibre sanatoase, care nu numai ca furnizeaza energie, dar pot, de asemenea, potoli foamea si mentin nivelul zaharului din sange stabil. Prin urmare, un sandvis cu unt de arahide inainte de o activitate mentala sau fizica intensa este o idee grozava.

Peste gras

Somonul, tonul, macroul si alte tipuri de peste gras sunt grozave pentru un pranz sau o cina gustoasa si sanatoasa. Sunt o sursa bogata de proteine si vitamine B care ajuta la transformarea alimentelor in energie. Pestele contine, de asemenea, acizi grasi omega-3 care imbunatatesc functia creierului si reduc inflamatia din organism.

Iaurt grecesc

La fel ca si pestele gras, iaurtul grecesc iti poate oferi multa energie datorita continutului ridicat de proteine si vitaminele B. Dar pe langa acesti nutrienti, iaurtul contine si mult calciu, necesar pentru oasele si articulatiile sanatoase.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra este un lucru foarte bogat in calorii, dar, in cantitati limitate, este un mare booster de energie. Este suficient sa mananci doar cateva bucatele  din aceasta delicatesa pentru a simti un val de putere. Cel mai bine este sa consumati ciocolata neagra cu un continut de cacao de peste 75%. Are un continut scazut de zahar si calorii si este bogat in antioxidanti care protejeaza celulele de stresul oxidativ.

Ceai verde

Ceaiul verde este o alta sursa usoara si accesibila de energie pentru cei care sunt mereu ocupati cu ceva. Ceaiul verde contine multa cofeina, care revigoreaza bine si imbunatateste atentia, precum si L-teanina, care poate neutraliza efectele negative ale cofeinei (tremur, anxietate etc.), creste rezistenta organismului la stres si reface rezervele de energie. .

Autor