Alimentele grase care sunt de fapt foarte sanatoase

Alimentele grase sunt adesea infricosatoare si respingatoare, uneori pana la punctul in care oamenii renunta complet la orice grasime. De exemplu, grasimile nesaturate, spre deosebire de grasimile saturate si trans, sunt benefice.

Acestea contribuie la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, la normalizarea nivelului de colesterol, la sustinerea sistemului nervos si la reducerea inflamatiei in organism. Iata cateva alimente grase sanatoase pentru a va scoate  din lista de interdictii.

Ulei de masline

Numeroase studii efectuate de oameni de stiinta confirma faptul ca consumul regulat de ulei de masline are un efect pozitiv asupra inimii si vaselor de sange , reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat , amelioreaza inflamatia si chiar suprima bacteriile Helicobacter pylori , care provoaca gastrita si ulcere gastrice. Cea mai inalta calitate si cel mai sanatos este uleiul de masline extravirgin. Uleiul de masline poate fi folosit pentru prajire si poate fi adaugat la salate si sosuri.

Citeste si articolul :   Cinci moduri interesante de a folosi cojile de fructe in casa ta

Peste

Publicitate

Daca doriti sa va mentineti creierul tonifiat, atunci de cel putin doua ori pe saptamana ar trebui sa mancati o portie de peste gras bogat in acizi grasi omega-3, cum ar fi acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA). Ele ne hranesc creierul, imbunatatind astfel functia acestuia si protejandu-se impotriva bolilor degenerative severe (de exemplu, boala Alzheimer). Pestii grasi includ: somon, macrou, hering, hamsii, pastrav, sardine etc.

Avocado

Avocado este o alta sursa sanatoasa si gustoasa de grasimi nesaturate, care, spre deosebire de pesti, este potrivita pentru persoanele care nu consuma alimente de origine animala. Pe langa grasimi, avocado contine vitaminele C, E si grupa B, precum si potasiu, magneziu, fosfor si cupru. Pulpa de avocado se adauga de obicei la salate, gustari si sosuri, iar unii cunoscatori o mananca pur si simplu cu lingura.

Nuci

Nucile sunt una dintre cele mai bune gustari de luat cu tine oriunde te duci. Acestea contin o tona de substante nutritive, inclusiv acizi grasi nesaturati. Nucile, precum  si pestele gras, sunt foarte sanatoase pentru creier, dar sunt importante si pentru inima, vasele de sange si reglarea zaharului din sange. Cele mai bune  nuci includ migdale, nuci, fistic, nuci de Brazilia si caju.

Citeste si articolul :   7 retete pentru accelerarea cresterii parului

Ciocolata neagra

Vesti minunate pentru iubitorii de ciocolata – acest produs este, de asemenea, o sursa de grasimi sanatoase. Cu toate acestea, mai ales ciocolata neagra si amara, nu cu  lapte. De asemenea, ciocolata se mandreste cu o alta calitate importanta: promoveaza cresterea bifidobacteriilor in intestine, care nu numai ca imbunatatesc digestia, ci si intaresc sistemul imunitar.

Publicitate

Publicitate

Autor