Ce se intampla in corpul tau daca mananci multe oua?

Sentimentul de foame indreptat catre un anumit produs poate spune multe despre mai multe probleme  decat doar un capriciu al corpului. Acest lucru indica faptul ca nu primeste ceva necesar.

Daca aveti o mare dorinta de a manca oua – sub orice forma: oua fierte, crude, amestecate, oua prajite – cel mai probabil exista o lipsa de vitamina B12 in organism .

Ouale sunt un produs unic cu cea mai echilibrata combinatie de micronutrienti si vitamine. Putini oameni stiu ca proteina unui ou de pui este superioara in utilitatea sa pentru peste si carne.

Cu totii am auzit ca organismul nostru are nevoie de vitamine si minerale, dar putini dintre noi ne dam seama de importanta lor. B12 este singura vitamina care contine un oligoelement – cobalt, de la care provine denumirea sa stiintifica: cobalamina .

Deoarece este produsa in sistemul digestiv al animalelor, este singura vitamina care nu poate fi obtinuta din plante si soare.

Citeste si articolul :   De ce sa bei apa cu turmeric dimineata: opt motive bune

O persoana are nevoie de o cantitate foarte mica de B12 pe zi (2-4 mcg), dar este usor sa devii deficitar in acest nutrient.

Un deficit mic poate duce la afectiuni precum  anemice, oboseala cronica, depresie . Acest lucru se datoreaza rolului sau cheie in producerea de celule rosii din sange (eritrocite), care sunt responsabile pentru transportul oxigenului prin sange catre muschi, alte tesuturi si organe.

Majoritatea oamenilor pot preveni deficienta de vitamina B12 consumand suficienta carne, fructe de mare, produse lactate si oua . Daca nu consumati produse de origine animala sau aveti o afectiune medicala care impiedica organismul sa absoarba nutrientii in mod optim, expertii recomanda sa luati B12 si cereale imbogatite cu aceasta vitamina.

Autor