Batrana din Brasov, izolata in casa: ‘Va rog, imi este foame! Va dau banii cand iau pensia’

O batrana din Brasov, izolata in casa si ramasa fara mancare sau bani, a cerut ajutor, in aceasta seara, unei femei pe care a observat-o pe strada, in fata blocului in care locuieste.

Femeia a povestit, intr-o postare pe Facebook, momentul dureros in care batrana i-a cerut o paine cu promisiunea ca ii va inapoia banii cand va lua pensia pe 14 aprilie.

“Imi este tare greu. Am trait acum cateva minute o durere apasatoare. Am iesit sa-mi iau ceva dulciuri, paine si fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop,la parterul blocului de pe strada “Constructorilor” nr 2.Inainte sa ajung ,de la o fereastra m-a strigat o doamna in varsta :”Va rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani.

Am terminat tot ce aveam. O paine imi luati si mie. Sunt singura si am 83 de ani. Stau la apartamentul… Va dau banii cand iau pensia in 14″.M-am cutremurat cu suflet, cu trup si minte. Intr-un bloc cu atatea apartamente si atati vecini.. Doamne, da – mi rabdare!Si eu care credeam ca am vazut si auzit destule. Nici nu am avut putere sa ii raspund.

Am intrat in magazinul de langa scara blocului.Vanzatoarea era o noua angajata. Nu stia de soarta bunicutei.Am cumparat ce am crezut de cuviinta, ulei, zahar, cateva conserve, cartofi, branza, incadrandu-ma la ceea ce aveam in buzunar. Am sunat la interfon si am intrat.Bunicuta, chircita de batranete si de boala, se sprijinea cu neputinta intr-un cadru. Tremura si plangea.

Nu am intrebat nici daca are copii sau nepoti.Mi-a dat un numar de telefon sa o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme.Nu o voi suna cand ia pensia.O voi sa o intreb daca mai are nevoie de ceva.Pana in seara asta nu m-am gandit nici la batranete nici la singuratate.Si nici nu cred ca am sa ma mai vait de ceva vreodata.Am ajuns plangand in scara blocului meu.

Am stat ceva timp sa ma linistesc sa nu ma vada Alexandra plangand. Am invatat-o sa nu planga.. Sa fie puternica. Nu as fi vrut sa ma vada asa.”Nu ai luat nimic, mama mea”? “Am uitat banii acasa, cobor acum sa cumpar”.

Citeste si articolul :   CTP da de pamant cu Dragos Bucur: "Cine-ti baga, dom'le, pumnul in gura. Se alatura unor personaje ca senatoarea Cascada Urlatoarea"

Nu putean povesti fetitei prin ce trecusem. Sa nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeste neputinta mea, varsta mea dupa ceva vreme care va trece.Oameni buni.. Cand luati cosuri pline cu de toate intrebati vecinii care sunt singuri si neajutorati daca au nevoie de paine si apa. Nu se stie ce ne rezerva cea mai scurta clipa din viata si nu stim cum ramanem”, a scris Elena Paula Mate in postarea de pe Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.