3 semne care arata o lipsa de proteine ​​in dieta

Stiati ca oboseala cronica si caderea parului pot fi cauzate de lipsa de proteine ​​si nutrienti? Daca acesta este cazul tau, consulta un medic nutritionist pentru a exclude deficiente majore.

Alimentatia este unul dintre cei mai importanti factori in dezvoltarea umana. Importanta sa este de asa natura incat in ​​functie de ceea ce includem in alimentatie, rolul energetic va urma zilnic.

Astfel, am putea spune ca alimentele sunt combustibilul organismului. In fine, calitatea lor influenteaza factorul de sanatate si eficienta cu care se fac lucrurile.

In aceasta dieta se gasesc componente importante precum carbohidratii, lipidele si proteinele. Mai jos vom vorbi despre acest ultim grup.

Importanta proteinelor in dieta

Proteinele din alimente.

In societatea actuala, dezechilibrul alimentar este obisnuit, avand un consum mai mare de proteine. Cu toate acestea, din cauza schimbarii obiceiurilor alimentare, observam si o lipsa a acestui compus important.

In aceasta ordine de idei este necesar sa se cunoasca rolul pe care il joaca proteinele in organism si adevarata lor importanta:

Citeste si articolul :   9 pasi pentru a crea schimbari care dureaza (prima parte)

Acestea asigura aproximativ 15% din valoarea totala a energiei.

Contribuie la formarea oaselor, muschilor, unghiilor, pielii si parului.

Produce anticorpi, care ajuta la tratarea infectiilor.

Ajuta in procesul de pierdere in greutate, datorita dezvoltarii musculare.

Participa la productia de globule rosii si enzime.

Ele joaca un rol important in homeostazia organismului, in special a apei corporale.

Factori care indica un deficit de proteine ​​in alimentatie

Cunoscand procesele importante in care sunt implicate proteinele, trebuie sa cunoastem principalii indicatori ai lipsei de proteine ​​din alimentatie.

In cazul in care prezentam unul dintre urmatorii factori, cel mai indicat este sa mergem sa consultam un profesionist din domeniul sanatatii (in special un nutritionist) pentru ca acesta sa ne prescrie un tratament sau o alimentatie adaptata.

1.Sa te imbolnavesti mai usor

Primul sistem care raspunde la o amenintare la adresa sanatatii noastre este sistemul imunitar

Cand cineva nu consuma suficient din acest nutrient puternic , cel mai probabil este sa sufere  de o deficienta de anticorpi: acestea sunt structuri pe baza de proteine.

Citeste si articolul :   Horoscop de weekend, prezentat de Neti Sandu. Cine are parte de clipe frumoase, cine trage ponoasele

Din acest motiv, bolile profita de orice ocazie pentru a incepe sa joace in tot corpul.

2.Scaderea masei musculare

Una dintre cele mai importante si comune functii ale proteinelor este construirea muschilor.

Daca mergi la sala, una dintre primele recomandari care ti se va da va fi sa-ti cresti aportul de proteine ​​din alimentatie pentru a-ti atinge obiectivul (hipertrofia musculara) mai repede.

Pe masura ce muschii se vor atrofia, incet, este posibil sa apara o problema la consumul de proteine. Cu cat trece timpul, cu atat vor deveni mai fragile, atunci hipertrofia dobandita scade considerabil.

Aceasta, pe langa faptul ca joaca pe imaginea estetica a persoanei, are si repercusiuni negative asupra sanatatii.

Leziunile si crampele apar primele in corp, in special la nivelul extremitatilor, atat superioare, cat si inferioare.

3.Oboseala cronica

Oboseala cronica este unul dintre principalii indicatori ai insuficientei proteice din dieta.

Se caracterizeaza prin incapacitatea organismului de a desfasura activitati comune, pe care le putem face in orice moment.

Citeste si articolul :   Hipertensiunea arteriala este un ucigas tacut: 6 semne la care sa fii atent si cum sa te protejezi

In termeni generali, este o epuizare fara motiv aparent, care deseori ingrijoreaza persoana care sufera de ea.

Autor