Cele mai bune retete cu lamaie pentru dulapul cu medicamente de acasa

Lamaia este extrem de versatile si poate fi utilizata nu doar la gatit, in bucatarie si se pot pregati si diverse leacuri pe care le poti pune in “dulapul cu medicamente” de acasa.

1.Scrub-ul de lamaie inlatura petele de pe piele

Indeparteaza petele inestetice care apar o data cu inaintarea varstei dar si depunerile de nicotina pe piele si unghii; utilizeaza scrub-ul de lamaie de 4-5 ori pe zi, folosind  o de lamaie proaspat taiata de fiecare data.

2.Clatirea si spalarea nasului cu sare de lamaie

Publicitate

Stoareceti 1/2 de lamaie si amestecati sucul cu 1 lingurita de sare. Adaugati 1 cana  cu apa. Trageti Solutia pe nas cu ajutorul unui pai de 3 pana la 5 ori pe zi.

3.Bautura de lamaie si usturoi mentine vasele sanatoase

Se taie marunt pulpa de la 1 lamaie, apoi se taie marunt si 1 catel de usturoi, peste care se adauga 1 litru de apa clocotita. Se lasa la macerat pentru 2 zile intr-un recipient inchis bine. Se ia 1 pana la 3 linguri pe zi.

Citeste si articolul :   5 alimente bogate in vitamina B12. Sunt mai eficiente decat pastilele din farmacii

4.Sucul de lamaie vindeca racelile

Stoarceti 1 lamaie mare  peste care se toarna 1/4 l de apa  calduta, nu fierbinte, deoarece vitamina C este foarte sensibila la caldura. Amestecati cu 1 pana la 2 lingurite de miere si beti 3 pana la 4 cani pe zi.

5.Tinctura de lamaie si miere intareste circulatia

Se amesteca 1 lingurita de suc de lamaie si 1 lingurita ulei de rapita sau sofran presat la rece cu 1 lingurita de miere de manuka  sau miere obisnuita. Se consuma dimineata pe stomacul gol.

Publicitate

6.Uleiul din apa de trandafiri cu lamaie pentru o pielea frumoasa

Se amesteca 100 ml suc de lamaie, 50 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri apa de trandafiri (farmacie) si 3 lingurite miere. Luati 1 lingurita in fiecare dimineata pe stomacul gol timp de 14 zile.

7.Mirosul de lămaie calmeaza nervii

Puneti 5 pana la 6 picaturi de ulei de lamaie pe o batistă, țineti-o in fata nasului, respirati profund de 15 ori. Sau: Puneti 5 picaturi de ulei de lamaie intr-o lampa de parfum. De asemenea, ajuta la anxietate, ameteli, stari de epuizare.

Citeste si articolul :   De ce nu ar trebui sa mananci mai mult de 7 oua pe saptamana

8.Uleiul de lamaie calmeaza sangerarile nazale

Puneti 5 pana la 7 picaturi de ulei de lamaie (farmacie) pe o  buleta de bumbac si impingeti usor in nara care sangereaza. Sau: Se amesteca sucul de 1/4 lamaie intr-o cana de apa rece. Trageți amestecul in sus pe nas si tineti-l acolo timp de 5 minute. Tineti-va de nas cu degetele pentru a nu curge amestecul.

9.Solutia de gargara de lamaie opreste respiratia urat mirositoare

Se toarna sucul de la 1 lamaie proaspat stoarsa intr-un pahar umplut pe jumatate cu apa calduta. Gargara se face  de 3 pana la 5 ori pe zi.

10.Compresa de lamaie dizolva bataturile

Umpleti o cada pentru picioare cu suficienta apa (37 grade Celsius) pentru a va acoperi gleznele. Puneți 20 pana la 25 de picaturi de ulei de lamaie in baia de picioare, spalati-va picioarele in ea timp de 10 minute, apoi uscati-va. Inmuiati o carpa de bumbac cu suc de lamaie si puneti-o pe calcaie si bataturi. Indepartati cu atentie si apoi frecati cu o piatra ponce. La final masati cu vaselina.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.