Aloe vera, planta care nu ar trebui sa iti lipseasca din casa

Aloe vera este planta cunoscuta si sub denumirea de planta a desertului. De mii de ani, planta aloe vera a fost apreciata pentru proprietatile sale benefice, vindecatoare in ingrijirea corpului si a frumusetii.

Exista sute de nutrienti valorosi si substante vitale pot fi gasite in gelul de aloe vera. Gelul  contine vitamine valoroase precum vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina E și aminoacizi esentiali. In  plus, exista minerale si oligoelemente precum magneziu, calciu, fier si zinc, precum si diverse enzime.

Aplicat pe piele, gelul din aloe vera patrunde adanc in corp, astfel incat diferitele sale ingrediente  ajung direct la celule si ofera pielii nutrientii necesari pentru o piele sanatoasa si stralucitoare, o piele neteda si catifelata.

De asemenea, activeaza la regenerarea naturala a celulelor, facand pielea mai tanara si mai fină. Mai este cunoscut si in amelioararea iritatiilor, la roseata pielii si are un efect foarte bun impotriva arsurilor solare. Daca suferi de boli de piele precum: acneea, dermatita sau psoriazis, aplicarea gelului pe suprafetele afectate ale pielii ajuta la regenerarea acestora.

Iti doresti sa iti faci propriul tau suc din aloe vera, uite cum poti realiza acest lucru.

Mai intai taie o frunza, pe care o speli si o curati cu apa. Apoi cu un prosop de hartie stergi bine excesul de apa si astepti sa fie uscata complet. Utilizeaza o foarfeca de bucatarie pentru a taia spinii laterali si pentru a realiza o incizie pe vertical a frunzei.

Deschide frunza si cu ajutorul unei linguri sau spatule indeparteaza gelul din interior , evitand pe cat posibil partea verde (este foarte important sa extragi doar gelul pur, fara alte impuritati de culoare galbena sau verzuie- aceste impuritati sunt daunatoare rinichilor si pot provoca leziuni) .

De indata ce ai colectat doar gelul,  amesteca cu 2 lingurite de apa si putin suc de lamaie iar sucul este gata.

Vrei ceva si mai gustos? Incearca sa amesteci  2 linguri de gel aloe vera , o cana de apa si 1 cana de suc proaspat de la o portocala. Se pun toate ingredientele lichide intr-un blender si se amesteca pana cand gelul se dizolva. Se poate adauga pentru un plus de dulceata o lingura de miere.

Citeste si articolul :   Cum construiesti un patrat mutand un singur bat de chibrit. Multi nu stiu raspunsul

Pe langa diversele sale proprietati curative, aloe vera  este, de asemenea, o planta ideala pentru dormitor. Deoarece este una dintre putinele plante care produc oxigen și noaptea, imbunatateste calitatea aerului si ajuta la un somn odihnitor.

Remediu popular pentru astmul bronsic – aloe

Pregatiti planta pentru colectare. Dupa urmatoarea udare, suspendati irigarea timp de 14 zile. De asemenea, nu trebuie sa pulverizati frunzele cu apa, deoarece acest lucru inhiba si saturatia pulpei cu substante utile..

Colectati 250-300 gr. stergeti bine fara sa clatiti cu apa.

Taiati carnea cu un cutit in bucati mici, puneti-o intr-un borcan de litru.

Se toarna 0,5 litri. vin rosu, se adauga pana la 300-350 gr. produse apicole, amestecati bine.

Se lasa intr-un loc racoros si intunecat timp de 10-12 zile..

Se strecoara printr-o sita sau branza.

Remediul popular din infuzia de aloe cu astm bronsic este recomandat sa bei o lingura la un moment dat, de 3-4 ori pe zi. Calmeaza tesuturile inflamate, amelioreaza lipsa respiratiei si reduce secretia de mucus, ceea ce ingreuneaza respiratia.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.