Pur si simplu delicios – fursecuri de Craciun cu gem – reteta Ochi de Inger

Cum  mai este putin pana la Craciun si pentru ca mereu ne dorim sa ne surprindem familia cu bunatati in aceea perioada, fursecurile cu gem sunt o combinatie minunata: aluat crocant si fructe dulci raspandite. Aceste fursecuri se numesc “Ochi de Inger” si sunt un adevarat classic al cookie-urilor contemporane.

Ingrediente pentru cca 40 de bucati:

150 g faina

½ lingurita de praf de copt (cca 5 g)

Publicitate

60 g zahar

10 g zahar vanilinat

2 galbenusuri (marimea M)

1 varf de sare

90 g unt (minim 82% grasime)

100 g de dulceata (de preferat dulceata de fructe de padure sau capsuni)

20 g de zahar pudra

Pregatirea:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt intr-un bol. Se adauga zaharul , zaharul vanilinat, sarea, galbenusurile si untul taiat cubulete. Fie va apucati de framantat manual acest aluat, fie folositi un robot de bucatarie la care utilizati carligul pentru aproximativ 5-7 minute. Rezultatul trebuie sa fie un aluat neted, fin, nelipicios. Daca ati utilizat robotul de bucatarie dupa cele 7 minute, ar fi indicat sa il framantati putin si cu mainiile pana formati o bila. Acest aluat se pune intr-o folie alimentara si se da la rece pentru cel putin 1 ora.

Sfat: in principal atunci cand lucrati cu aluaturi care au la baza grasime (unt, untura, etc), pentru a putea lucra cu ele bine, pentru a nu se lipi, a le modela cu usurinta, se introduc intotdeauna la frigider cel putin 1 ora dupa etapa de framantare.

Citeste si articolul :   6 retete naturale pentru curatarea si detoxifierea colonului

Dupa ce ati scos aluatul de la frigider, impartiti-l in 4 bile mai mici. Fiecare bila o veti transforma intr-un rulou care va avea un diametru de cca 1,5 cm. Cu ajutorul unui cutit veti taia aceste rulouri in felii pe care apoi cu ajutorul mainiilor veti forma bile micute. Aceste bile vor fi fursecurile numite Ochi de Inger. Fiecare bila (ochi), il veti aseza pe un platou/ tava si cu ajutorul unei lingurite, sau degetul, vei forma o usoara adancitura in fiecare bila. Dupa ce ati terminat tot aluatul de rulat, format bile si apoi modelat ochii, introduceti, din nou, platourile la rece pentru inca 30 minute.

Dupa cele 30 minute (cel putin), se scot fursecurile de la frigider, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, iar in golurile respective se pune dulceata dorita. Se coc pentru cca 12 minute, astfel:

200 °C – cuptor electric

175 °C – cuptor convectie

Citeste si articolul :   Prajitura cu fructe – o reteta pentru toate gusturile

nivel 3 – cuptor pe gaz

Cand au devenit aurii, se scot din cuptor, se aseaza pe un gratar de bucatarie, pentru a se racori iar la sfarsit se pudreaza cu zahar pudra. Un adevarat deliciu in perioada sarbatorilor de iarna si cu siguranta va veti surprinde familia.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.