Ultima ora! Medicul sef al UPU SMURD Iasi, prima declaratie despre Draga Olteanu Matei. Cum se simte marea actrita

Indragita actrita Draga Olteanu Matei a fost dusa, vineri seara, in stare foarte grava la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului “Sf. Spiridon” din municipiul Iasi, dupa ce a suferit o hemoragie digestiva.

Conform medicului-sef al UPU SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, pacienta se afla in stare critica la terapie intensiva, cadrele medicale de la spitalul iesean acordandu-i ingrjiri de specialitate.

Potrivit medicului, Draga Olteanu Matei a suferit un soc hemoragic pe fondul unei hemoragii digestive superioara. Ea a fost sedata si internata la terapia intensiva pentru Clinica de Gastroenterologie.

Actrita este constienta

Actrita Draga Olteanu Matei este constienta si comunica cu toata echipa medicala de la ATI din cadrul Clinicii de Gastroenterologie si Hepatologie a Spitalului “Sf. Spiridon”, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iasi, Diana Cimpoesu.

“Doamna a ajuns transferata de la Spitalul Judetean Piatra Neamt din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluata in urgenta, s-a facut transfuzie de sange. E vorba despre o hemoragie importanta. Este internata in acest moment in ATI. Este constienta, comunica cu echipa medicala. S-au inceput manevrele diagnostice si terapeutice. Starea doamnei este stabila dupa primele manevre terapeutice, in primul rand dupa transfuzia de sange, reumplerea volemica si toate celelalte tratamente care s-au facut in urgenta si se continua in ATI”, a seclarat  Diana Cimpoesu.

Citeste si articolul :   Povestea bebelusului din Mures rapus de virus. Mama l-a abandonat

“Speram ca evolutia sa fie una favorabila. Doamna are si alta patologie. Are afectiuni cardiovasculare, afectiuni endocrine, care trebuie evaluate si tratate in continuare”, a spus dr. Cimpoesu.

Medicul a spus ca Draga Olteanu Matei a fost transferata de la Spitalul Piatra Neamt intrucat aceasta unitate este spital COVID, iar artista avea nevoie de efectuarea unei endoscopii, eventual endoscopie interventionala, motiv pentru care se si afla in grija specialistilor de la Clinica de Gastroenterologie si Hepatologie, care are competenta in tratarea acestei urgente majore.

Autor